Cijene na parkiralištima tokom ljetnje sezone

Primorje Crne Gore: Sat parkiranja od 0,40 do sedam eura

Primorje Crne Gore: Sat parkiranja od 0,40 do sedam eura

Cijena parking mjesta se u primorskim opštinama, po započetom satu, kreće od 0,40 u Ulcinju do sedam eura koliko košta na posebnim parkiralištima u Budvi, dok cijena dnevne karte varira od dva u Tivtu do 15 eura u Kotoru.
Cijena parking mjesta se u primorskim opštinama, po započetom satu, kreće od 0,40 u Ulcinju do sedam eura koliko košta na posebnim parkiralištima u Budvi, dok cijena dnevne karte varira od dva u Tivtu do 15 eura u Kotoru.


Primorje Crne Gore: Sat parkiranja od 0,40 do sedam eura
Foto: Internet
Foto: Internet


Herceg Novi, Kotor

Opšta parkirališta u Herceg Novom podijeljena su na četiri zone: ljubičastu, crvenu, plavu i žutu. U ljubičastoj (VIP) zoni sat parkiranja košta dva eura. U crvenoj parkiranje se po započetom satu plaća euro, mjesečna karta za stanare iznosi 10 eura, a za pravna lica 35, dok nerezidenti po danu plaćaju četiri eura. Parking mjesto u plavoj zoni se naplaćuje 0,80 eura za jedan sat, mjesečne karte za stanare i pravna lica koštaju 10, odnosno 35 eura, a dnevna karta za nerezidente iznosi tri eura. U žutoj zoni cijena parkinga po započetom satu iznosi 0,70 eura, dok dnevna karta za jedan radni dan košta šest. Stanari mjesečno plaćaju pet, pravna lica 30 eura, a nerezidentima se na dnevnom nivou naplaćuje dva eura. Dnevna karta koja važi 24 časa u crvenoj, plavoj i žutoj zoni košta 10 eura. Na posebnim parkiralištima (Igalo, Škver i Topla) cijena parking mjesta varira od 0,80 do jednog eura u dnevnom terminu (od šest do 22 časa), odnosno od jednog eura do 1,50 u večernjem (od 22 do šest sati). Cijena dnevne karte kreće se od sedam do 10 eura, a mjesečna propusnica za građane iznosi 30 u Igalu i na Toploj i 40 eura na Škveru. Parking mjesto kod Opštine se po započetom satu naplaćuje euro, dnevna karta košta 10 eura, a cijena mjesečne propusnice za stanare 50 eura.

DOO Komunalno Kotor upravlja sa četiri parkinga: Riva, Benovo, Autoboka i Puč. Cijene parkinga po satu kreću se od 0,60 do 0,90 eura za mala putnička vozila (do pet sjedišta). Za putnička vozila sa sedam i više sjedišta na tri parkinga, po započetom satu cijena iznosi 1,50 eura, dok se parking mjesto na Rivi naplaćuje tri eura za jedan sat. Na parkiralištima Autoboka i Puč moguće je kupiti i dnevnu kartu po cijeni od 15 eura.

Tivat, Ulcinj

U Tivtu, po ljetnjem režimu naplate, ulično parkiranje u crvenoj zoni, po započetom satu iznosi 0,80, a dnevna karta osam eura (dva sata zadržavanje). U žutoj zoni sat košta 0,50 eura, a dnevna karta pet eura (do 15 minuta). Parking na Plavim horizontima po satu se naplaćuje 0,80 eura, a po danu dva eura. Usluga parkiranja po započetom satu kod aerodroma ,,Tivat“ i na parkingu u Arsenalskoj i Istarskoj ulici iznosi 0,80 eura, a dnevna karta košta osam eura. Parkiranje kod hotela ,,Palma“ naplaćuje se 0,80 eura po satu. Mjesečne karte za stanare koštaju pet eura u obje zone, a za pravna lica iznose 30 u crvenoj, odnosno 20 eura u žutoj.

U Ulcinju se parking mjesto u crvenoj zoni po započetom satu naplaćuje 0,60 eura, dnevna karta košta šest, stanari mjesečnu kartu plaćaju 10, a pravna lica 15 eura. U žutoj zoni jedan sat na parkingu košta 0,40 eura, dnevna karta četiri eura, a stanari i pravna lica za mjesečnu kartu izdvajaju osam, odnosno 12 eura. Cijena univerzalne turističke karte, u zavisnosti od perioda na koji se uzima (pet dana, 15 dana, mjesec ili godinu) košta od 25 do 500 eura. Na posebnim parkiralištima (Jadran, ispod platoa ,,Ploče“, na Pristanu, ispod bedema Starog grada, iza gradskog parka, pored Kosovske ulice, pored Bulevara Teuta i u centru Štoja) cijena parking mjesta po satu kreće se od 0,40 do 1,50 eura, dok se dnevna karta može kupiti za četiri do 10 eura.

Bar, Budva

U Baru je većina u vlasništvu privatnih preduzeća koja individualno formiraju cijene, tako da nema ustaljenog cjenovnika. Na primjer, na parkiralištu u Starom Baru kojim upravlja JP Kulturni centar cijena parking mjesta po satu iznosi 0,80 eura.

Na opštim parkiralištima u Budvi parkiranje se naplaćuje u tri tarife. Prva važi od sedam časova do ponoći, pa se sat parkinga naplaćuje euro. Za dnevnu tarifu (od šest do 22 časa) sat košta 0,60 eura, a za noćnu (od 22 do šest sati) po započetom satu plaća se jedan euro. Cijena mjesečne poslovne propusnice iznosi 15, propusnice za stanovnike 30 eura, dok turistička, koja važi 24 sata, košta osam eura. Na 12 posebnih parkirališta u Budvi cijena sata po dnevnoj tarifi varira od jednog do pet, a po noćnoj od 1,50 do sedam eura. Turistička dnevna propusnica košta od sedam do 15 eura, a poslovna od 20 do 120 eura za mjesec. U zaštićenoj zoni ( područje Starog grada) godišnja propusnica za stanare naplaćuje se 50 eura a za nabavku 150, dok mjesečna turistička propusnica košta 500 eura.

Autobusi, auto-kamp

U Kotoru kamp prikolica se može parkirati na Benovu, Autoboki i Puču, s dnevnom cijenom od 15 eura ili tri eura po satu. Za autobuse su otvoreni Autoboka i Puč, sat košta 10 eura, a dnevna karta 50. Cijene su iste tokom cijele godine. U Tivtu tarifa po započetom satu za autobuse iznosi pet eura.

Autobus, putnički kombi i kamp prikolicu u Ulcinju može se parkirati na parkingu ,,Jadran“ i pored Bulevara Teuta i u centru naselja Štoj, po cijeni od jedan do tri eura po satu, ili od 10 do 20 eura dnevno.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci


Stiže osvježenje, vremenska prognoza za sutra

Stiže osvježenje, vremenska prognoza za sutra

U Crnoj Gori sutra prijepodne pretežno sunčano, a u sjevernim predjelima malo do umjereno oblačno.
Parče raja: Britanci uvrstili crnogorsku plažu na spisak najljepših na svijetu

Parče raja: Britanci uvrstili crnogorsku plažu na spisak najljepših na svijetu

Prestižni britanski magazin "Gardijan" sastavio je lisu 40 najlepših plaža za 2022. godinu, a među njima je i jedna u Crnoj Gori.
Đurović: Nema potrebe za stvaranjem panike i pravljenjem zaliha hrane

Đurović: Nema potrebe za stvaranjem panike i pravljenjem zaliha hrane

Nema potrebe za stvaranjem panike i pravljenjem zaliha osnovnih životnih namirnica, a podsjetiću da je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma već preduzelo niz aktivnosti kako bi se smanjio udar na životni standard stanovništva, kazao je u razgovoru za "Dan" ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.
Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services

No Internet Connection