U okviru manifestacije "Vijek sporta u Kotoru"

Revijalnom utakmicom obilježili vijek postojanja FK Bokelj

Revijalnom utakmicom obilježili vijek postojanja FK Bokelj

U okviru manifestacije "Vijek sporta u Kotoru"  na  terenu Bokelja sinoć je odigrana revijalna utakmica između veterana ovog kluba i navijača, popularnih Beštija.
U okviru manifestacije "Vijek sporta u Kotoru"  na  terenu Bokelja sinoć je odigrana revijalna utakmica između veterana ovog kluba i navijača, popularnih Beštija.


Revijalnom utakmicom obilježili vijek postojanja FK Bokelj
Foto: CGNews
Foto: CGNews

Prvi čovjek grada, Vladimir Jokić, koji je sinoć branio boje veterana kluba, istakao je da FK Bokelj i grad imaju ozbiljne takmičarske ambicije vezano za narednu takmičarsku godinu ali i da imaju ozbiljne planove kada je riječ o stadionu.

"Kao što vidite utakmica se ovdje igra pod reflektorima, pomoćni stadion je renoviran i on je pod reflektorima, sjedišta na tribinama su zamijenjena ali ono što je naš zajednički cilj jeste da stadion Bokelja rekonstruišemo i da ga izgradimo onako kako Kotor to zaslužuje. Ove godine ćemo raspisati međunarodni konkurs za izradu idejnog projekta stadiona, očekujem da ćemo do kraja godine imati izabrano rješenje i da ćemo u narednih par godina moći da se dičimo novim stadionom u Kotoru", kazao je Jokić.

Davor Kumburović predsjednik FK Bokelj istakao je da je FK Bokelj  klub sa velikom tradicijom I podsjetio na interesantan je podatak da je upravo ovaj klub zajedno sa Borcem iz Čačka najstariji drugoligaš sa prostora bivše Jugoslavije.

"Pričinjava mi veliku čast i zadovoljstvo što sam baš ja na čelu ovog kluba kada se sve ovo dešava dok je sa druge strane to velika odgovornost i prema gradu Kotoru i prema našim vjernim navijačima ali i prema igračima koji su gradili istoriju FK Bokelj, da nastavimo da se i dalje razvijamo. U proteklih četiri godine dosta je toga urađeno i pravi se preduslov kako bi u budućnosti mogli da očekujemo i veće sportske rezultate".

Trenutno je klub u drugoj ligi a Kumburović smatra da bi kao kruna dosadašnjeg rada prvi iskorak bio da se plasiraju u elitu crnogorskog fudbala.

"Kada je riječ o budućnosti kluba akcenat je u predhodnom periodu stavljen na djecu i podmladak kluba i njihovu edukaciju i smatram da će u narednih nekoliko godina gro tima sačinjavati djeca iz ovog grada i na taj način ćemo staviti neki potpis naše bokeške škole fudbala".

Da klub ima realne šanse da uđe u prvu ligu smatra i sportski direktor kluba Dejan Ognjanović.

"Klub uvijek teži da pravi dobre rezultate i nadam se da ćemo uskoro biti prvoligaši i da ćemo imati zapaženiju ulogu u crnogorskom fudbalu. Klub ima sve selekcije igrača i smatram da samo treba biti strpljiv i sačekati i nadam se da ćemo za par godina imati zaista kvalitetnih igrača iz podmladtka", kaže Ognjanović.

Stevo Marić nekadašnji igrač FK Bokelj kazao je kako bi volio da sadašnja i buduće generacije bude bolja i uspješnija nego što su oni nekada bili ističući da prepoznaje među igračima kvalitet i talenat te da samo treba unaprijediti rad sa njima.

Proslava stogodišnjice VPK Primorac i FK Bokelj, danas trećeg i poslednjeg dana, biće organizovana na Trgu od oružja. Tokom plavo bijele noći biće premijerno prikazani dokumentarni filmovi o VPK Primorac i FK Bokelj. Događaju će prisustvovati nekadašnji vaterpolisti, fudbaleri, plivači i plivačice VPK Primorac i FK Bokelj, kao i članovi uprava ova dva kluba, predstavnici Opštine Kotor i brojni gosti. 


Tagovi: FK Bokelj
Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.

Budite prvi koji komentariše ovu vijest


Povezani članci


Proslava 100 godina postojanja VPK Primorac i FK Bokelj

Proslava 100 godina postojanja VPK Primorac i FK Bokelj

Velikom feštom uz muziku i DJ-a sinoć je na otvorenom bazenu počela trodnevna proslava jubileja, stogodišnjice VPK Primorac i FK Bokelj.
Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services

No Internet Connection