KK Primorje

Uz novsku djecu i nove nade, Primorje može do ABA2 lige!

Uz novsku djecu i nove nade, Primorje može do ABA2 lige!

Plavo-žute momke će i u novoj sezoni predvoditi trener Zoran Todorović sa kojim KK Primorje 1945 nastavlja uspješnu saradnju.
Plavo-žute momke će i u novoj sezoni predvoditi trener Zoran Todorović sa kojim KK Primorje 1945 nastavlja uspješnu saradnju.


Uz novsku djecu i nove nade, Primorje može do ABA2 lige!
Foto: RTHN
Foto: RTHN

“U prethodnoj sezoni ostavili smo traga i smatram da je važno što smo, na obostrano zadovoljstvo, obnovili saradnju, i uz obostrano povjerenje ulazimo u novu sezonu. Kao i većina klubova, trenutno smo na najtežem zadatku a to je selektiranje ekipe. Moramo pružiti šansu igračima koji žele da napreduju i poboljšaju svoje karijere. Za sada mogu da kažem da će sastav biti drugačiji. No, neki igrači poput Veselina Kovačevića koji je bio u vrhu najboljih igrača Prve crnogorske lige I dalje će biti u našim redovima kao važan šraf”, kazao je Todorović.

Format IAMCKL nije još precizno definisan ali je izvijesno da će liga biti jača i po broju klubova i kvalitetu istih.

“Sigurni smo da imamo 10 ekipa trenutno, šuška se da će možda biti I više. Svaka je od izuzetnog značaja što znači da skoro pa nema prostora da se vadite ako kiksate”.

Dok se mozaik Primorja sklapa, trenažni proces je u toku. U narednih mjesec imperativ je da se, kako kaže Todorović, ekipa što bolje selektira.

“Veoma je bitno kakav ćemo tim imati I koliko ćemo biti konkurentni ekipama koje su već godinama finansijske dosta jače. Mi smo možda I sami sebi otežali situaciju jer smo prošle sezone lansirali dosta igrača a koji su nakon dobrih partija u Primorju dobili I bolje ponude, te ih je bilo nemoguće sačuvati. Nažalost, kako to puno puta I biva, neki od igrača nisu prepoznali našu priču I šansu koju im je Primorje dalo. Moje mišljenje je da su napravili grešku”.

Kada je riječ o juniorima I kadetima Primorja, iza momaka su dobri rezultati I Super liga. Todorović smatra da je to jasan pokazatelj da bi neki novi klinci mogli da budu okosnica kluba vremenom, te za koju godinu I kruna Primorja.

A može li Primorje do ABA-e?

“Mislim da Primorje može do ABA 2 lige, mislim da Novi to zaslužuje. Ovaj teren u Igalu treba da se respektuje, sa ovako agilnom upravom koju ima. Par prošlogodišnjih kikseva nadoknađeni su npr izuzetnim pobjedama protiv SC Derbija koji je ABA1ligaš a kojega je jedino Primorje pobijedilo I to dva puta. Pozadina nekih takvih pobjeda nad ABA ligašima je dobra saradnja uprave kluba, mene kao trenera, ostalih trenera u klubu I samih igrača. Mi smo u tom trenutku vidjeli šta nam treba, pogodili smo dva igrača - Mićovića koji je bio asistent lige I Antića koji je unio novu borbenost, eksplozivnost. Ako u tom smislu pogodimo igrače i na ovome što sad trenutno imamo, mi možemo da očekujemo dobre rezulate u narednoj sezoni”.

A iskustvo mu je pokazalo da nije važno samo da “pogodite” kvalitet igrača već i kvalitet čovjeka.

“Svlačionica je od izuzetnog značaja, hoću da kažem da je veoma važno da vam igrač ne ruši duh svlačionice, da ne gleda samo sebe I puni svoju statistiku već I tim I rezultat. Takvim igračima ćemo pružiti minutažu da bi oni mogli da nam vrate to na parketu”.

Posebno naglašava specifičnost sprege između navijača I momaka na terenu. Todorović poziva novsku pubiku da u predostojećoj sezoni plavo-žutima da vjetar u leđa koji zaslužuju.

“Mislim da se podrška sa tribina osjetila kada smo počeli da gradimo malo bolje rezultate, nadam se da će ove godine biti i veća. Ako mi osjetimo da su žitelji Novog privrženi nama I da nas podržavaju, naravno da ćemo lakše doći i do rezultata. Baš zbog toga bi ova mjesta trebala da grade igrače kao što su Andrija Vučurović i Kovačevič. To su igrači koji mogu biti magnet za publiku”.

U tom kontekstu Todorović ističe da je povratak Andrije Vučurovića (19) prava stvar jer je on dijete Herceg Novog. Radi se o, kako ocjenjuje, jednom vrijednom momku koji dolazi iz radnog sistema.

Malim koracima ka vrhu

Iza nas je godina pandemije, ali je Primorje i u tom periodu radilo na dodatnom poboljšavanju uslova za rad. Todorović se osvrnuo na same uslove u klubu i atmosferu rada.

“Ono što je veoma bitno i što krasi ovaj klub je poštovanje samog ugovora i kada je u pitanju ta dinamika same isplate što je takođe važno za pomenuti. Primorje je tu na dobrom glasu, ovo je klub koji nema dugovanja prema igračima. Izgrađeno je jedno poštovanje I sigurnost od strane uprave i predsjednika Željka Roganovića i to bi trebala između ostalog i preporuka ovom klubu onima koji treba da dođu u naše jato”.

Korak koji je za poštovanje i koji pokazuje koliko klub brine o igračima je i odluka uprave da u timu bude i sportski psiholog. Ovakvim koracima Primorje se integriše u grupu velikih koji idu ka vrhu.

“Javljaju se problemi, ne samo na terenu već i privatni koje igrač treba da savlada da bi mogao da pruži svoj maksimum. Ova uprava pokazuje da brine i o tome. Kod nas na Balkanu je to možda potez za iščuđavanje, ali veliki klubovi to rade. Vizija je odlična i treba da se prati korak po korak”, zaključio je Todorović.


Napišite komentar ovdje
symbols left.
Niste prijavljeni
Unesite tražene podatke
Učitavam komentar The comment will be refreshed after 00:00.
  • Komentar je u procesu revidiranja i objave
    Lidl
    objavite kojim igračima se duguju pare i kojim igracima su smanjivanje plate u toku sezone😄I zašto prvi trener nije imao ugovor i koliko je para dugovoano ovom treneru na kraju ?

Povezani članci


Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, mjestimično kiša ili pljusak i grmljavina, najviša dnevna do 36 stepeni

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, mjestimično kiša ili pljusak i grmljavina, najviša dnevna do 36 stepeni

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, mjestimično ima uslova za kišu ili pljusak i grmljavinu, u sjeverozapadnim i zapadnim predjelima ponegdje moguće već tokom jutra.
Sutra mjestimično kiša, do 36 stepeni

Sutra mjestimično kiša, do 36 stepeni

U Crnoj Gori sutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a mjestimično ima uslova za kišu ili pljusak i grmljavinu.
Devet osoba iz Tivta novčano kažnjeno: Bacali kamenje i flaše jedni prema drugima, pucali iz startnog pištolja

Devet osoba iz Tivta novčano kažnjeno: Bacali kamenje i flaše jedni prema drugima, pucali iz startnog pištolja

Oni su kažnjeni zato što su dana 07.08.2022 oko 21:30h u naslju Gradiošnica, opština Tivat na javnom mjestu naročito se drsko ponašali na način što su bacali kamenje i flaše jedni prema drugima, navodi se u saopštenju
Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By  iv solution


Adria Management Services

No Internet Connection