Kamenari-Lepetani

„30. avgust“ u funkciji, Abazović najavio nove trajekte

Novi trajekt „30. avgust“, donedavno „Prizna“, od danas saobraća na liniji Kamenari- Lepetene. Prvom saobraćanju novog trajekta prisustvuje premijer Dritan Abazović, predstavnici Vlade, Morskog dobra, kao i Opština Herceg Novi i Tivat.
Novi trajekt „30. avgust“, donedavno „Prizna“, od danas saobraća na liniji Kamenari- Lepetene. Prvom saobraćanju novog trajekta prisustvuje premijer Dritan Abazović, predstavnici Vlade, Morskog dobra, kao i Opština Herceg Novi i Tivat.Abazović je kazao da država mora da upralja monopolističkim resursima.

„Od danas u funkciji još jedan trajekt. Uskoro nabavka još nekoliko trajekata. Prihod će se slivati u džepove građana, a ne tajkuna. Crna Gora na pravom putu“, poručio je Abazović uz poruku da je potrebno što prije da stignu i novi trajekti.

 (Foto: Ljiljana Vukotić, RCG)

Iz „Morskog dobra“ ranije je saopšteno da će do aprila linijom, pored „Vasilija“ i 3. avgusta“, saobraćati još četiri trajekta.

Представници Владе, ЈПМД и Општина на новом трајекту  Predstavnici Vlade, JPMD i Opština na novom trajektu (Foto: Ljiljana Vukotić, RCG)

Posjećamo trajekt 30. avgust je kupljen za 569.000 eura i prethodnih dana je čekao proceduru registracije. Juče je uspješno obavljeno probno pristajanje na dokove u Kamenarima i Lepetanima.Komentari

4 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Je li tio moguće da je naziv broda napisan kao TRIDESETI AVGUST a ne ТРИДЕСЕТИ АВГУСТ?

samo neznam dali je jasno nasim iz opstine da je trajektna linija pokrenuta od brodova ljudi iz kamenara aranzula, milisevica i balica i da bi trebalo da mjesto kamenari ima koristi od ovih catara a ne da dopustaju da se iz nase opstine sve odnosi i prodaje a da nama ni mrvice neostaju em se ovi iz crne gore samo bogate na nase grane dosta je toga bilo dajte nesto da ostane nase.

Da je posteni trajekti bi imali imena ovih porodica ili naselja iz okoline.

Trajekt je trebao da nosi ime bilo kojeg mjesta sa obale / Meljine,Barišić,Bijela,Morinj,Risan, itd /


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services