Bolnica Meljine

Abazović: Aktivno radimo na rješavanju problema bolnice Meljine

Vlada aktivno radi na iznalaženju rješenja za problem Bolnice Meljine, saopštio je predsjednik Vlade, Dritan Abazović koji se sastao sa rukovodstvom te zdravstvene ustanove, predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i predsjednikom SO Ivanom Otovićem.
Vlada aktivno radi na iznalaženju rješenja za problem Bolnice Meljine, saopštio je predsjednik Vlade, Dritan Abazović koji se sastao sa rukovodstvom te zdravstvene ustanove, predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i predsjednikom SO Ivanom Otovićem.Na sastanku je, kako je saopšteno, izražena zabrinutost zbog finansijske situacije u kojoj se našla ova zdravstvena ustanova i ocijenjeno kao urgentno da nadležni državni organi učine sve da se nađe rješenje i omogući normalno funkcionisanje Bolnice Meljine.

Abazović je istakao da je informisan o finansijskim problemima Bolnice Meljine.

„Upoznati smo sa problemima, imamo razumijevanje za proteste i nezadovoljstvo građana. Iako su nam manevarske mogućnosti ograničene, zbog toga što je ova zdravstvena pod privremenom mjerom Tužilaštva, Vlada aktivno radi na iznalaženju rješenja za ovaj problem“, kazao je predsjednik Vlade Abazović tokom današnje press konferencije.

Uprkos komplikovanosti problema, kako je istakao Abazović, sastanak je bio vrlo konstruktivan i predloženo je više potencijalnih kratkoročnih i dugoročnih rješenja.

„Imamo tri modela za rješenje ovog problema. Nadamo se da ćemo imati podršku i Tužilaštva i Suda. Prva mjera će biti na sjednici Vlade ove sedmice. Problem isplate zaostalih zarada smo voljni da riješimo. Država ima i volju i sredstva i važno je da to uradimo po zakonu“, kazao je Abazović.

Na sastanku je zajednički zaključeno da postoji dobra volja obje strane da se ova situacija riješi u korist građana i zaposlenih.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services