ISPLAĆENO ČETIRI MILIONA EURA IZ TEKUĆE REZERVE FIRMI UNIVERZAL MONTE

Abazović: Tužilaštvo da ispita kupovinu puta Herceg Novi- Trebinje

Vlada Crne Gore održava 24. sjednicu. Ministarstvo finansija dostavilo je Vrhovnom državnom tužilaštvu dokumentaciju o postupanju bivšeg ministarstva u slučaju puta Meljine- Petijevići.
Vlada Crne Gore održava 24. sjednicu. Ministarstvo finansija dostavilo je Vrhovnom državnom tužilaštvu dokumentaciju o postupanju bivšeg ministarstva u slučaju puta Meljine- Petijevići.


Put Herceg Novi – Trebinje

Ministar Damjanović je pojasnio da je prethodna Vlada 27. aprila, iako budžetom nisu planirana sredstva, donijela zaključke o usvajanju informacije o isplati četiri miliona iz tekuće rezerve na račun firme Univerzal Monte.

Ministar odbrane Raško Konjević kazao je da je pripremljena sveobuhvatna informacija, na koju je izdvojio mišljenje na komisiji.

„Zato što se zaključci koje smo dobili krupno razlikuju, dominantno na prijedlog predsjednika Jokovića, u odnosu na ono što je bio prijedlog Ministarstva finansija“, istakao je Konjević.

Naveo je i da u informaciji nema nekoliko važnih stvari, a među njima je i da nema toga da se sumnja i u krivotvorenje dokumenta koji je trebalo da posluži za plaćanje ovog iznosa.

„Vjerujem da je vagano u formulacijama, ali sadržina informacije koju usvajamo ukazuje da nivo zaključaka treba da bude adekvatniji i pošaljemo poruku da imamo ozbiljnu sumnju da je prethodna Vlada radila aktivnosti koje su imale određenu vrstu osnova sumnja za krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti“, poručio je Konjević.

„Ovdje se radi o kupovini puta koji vodi od Herceg Novog do Trebinja za koji Crna Gora treba da plati četiri miliona eura, sa PDV-om je to mnogo više. Kupovina se desila isti dan kad počinje izborna šutnja za lokalne izbore u Herceg Novom… Shvatio sam da je bila rasprava pred komisijom, nisu planirana sredstva budžetom..da ste imali dileme kojim prisustvom da se ide…“, kazao je Abazović komentarišući raspravu oko informacije o statusu Zaključaka Vlade Crne Gore br. 04-2406/2 od 27. aprila 2022. godine, a u vezi sa Zaključcima Vlade Crne Gore br. 04-2302/2 od 6. maja 2021. godine.

Abazović je pozvao tužilaštvo da provjeri sve, misleći na tu dokumnetaciju prethodne vlade.

„I ovakvi zaključci su dovoljni da se iskaže jedan stav i da se pomenuta dokumnetacija proslijedi nadležnim organima na dalje utvrđivanje ventualnih grešaka“, naveo je Abazović.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bolje da su novi put pravili sve krivine kontranagib i nije ni cudo sto je toliko udesa


Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga