Aerodromi Crne Gore već na 75 odsto broja putnika iz 2019.Foto: Ilustracija

„Na dva crnogorska aerdoroma već imamo pozitivne brojke. Već smo na 75 odsto broja putnika iz 2019. godine“, saopštio je Jandreoski u Jutarnjem programu „Dobro jutro Crna Goro“ na TVCG.

Na crnogorske aerodrome stižu putnici sa ukupno 30 destinacija.

„Veoma smo ponosni što smo uspjeli da organizujemo let na relaciji Istanbul-Tivat , koji počinje 11. juna. Tu su i Kraljevo i Niš kao nove destinacije“, naveo je Jandreoski i dodao da su veoma pozitivna očekivanja za ovu sezonu.

Podsjetio je da su otkazan letovi iz Saudijske Arabije, jer, kako ih je obavijestila saudijska avio-komponija, nemaju dovoljno aviona i pilota.

„Za ovu nedjelju smo zakazali sastanak u Rijadu da pokušamo da dobijemo makr neki dio letova“, kazao je direktor Aerodroma CG i naveo da očekuje uspostavljanje letova iz Azerbejdžana.

Posebno ga raduje dolazak velikog broja putnika iz zemalja Beneluksa, kao i iz Velike Britanije.

„Naravno tu su destinacije koje su bile i ranije, kao što su Prag, Kopenhagen, a očekujemo i dobru relaciju sa Er Srbijom i Kraljevom“, kazao je Jandreoski.

Kada je riječ o noćnom slijetanju u Tivtu, kazao je da je problem sertifikacija aerodroma.

„To je kompleksna tema. Što se same analize noćnog slijetanja tiče, naš je partner kompanija iz Airbus grupe i s a njima imamo sastanak 26. juna, da vidimo koje su finalne simulacije i finalni stav Aerodrma Crne Gore, da bi bili pripremljeni u momentu sertifikacije, da bi mogli da primijenimo projekt za noćno slijetanje“, saopštio je Jandreoski.

Kazao je da je Aerodrom Podgorica u finalnoj fazi dobijanja sertifkiata.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga