Međunarodni dan čišćenja obale

Akcija čišćenja obale u Tivtu planirana u nedjelju

Aktivnost se realizuje u okviru Međunarodnog dana čišćenja obaleMeđunarodni dan čišćenja obale obilježava se svake treće subote u septembru već 12 godina za redom.

Organizatori akcije čišćenja su Zero Waste Montenegro i Clean up Montenegro, dok je koordinator akcije u Tivtu, Boris Filip sa svojom porodicom.

Filip je istakao da je zbog loših vremenskih uslova koji su najavljeni za sutra, aktivnost pomjerena za nedjelju, kao i da  će se akcije čišćenja u Tivtu održati u uvali Prža na Plavim horizontima. On je pozvao sve zainteresovane da dođu vlastitim prevozom do uvale Pržna u nedjelju u 12 sati kada počinje akcija:

  • “Prioritet nam je uklanjanje plastičnih boca, ljudi treba da shvate da je prisustvo plastike iz godine u godinu sve veće i treba malo da obratimo pažnju na tome. Imaćemo kajak, veliki posao je pred nama jer su Plavi horizonti u katastrofalnom stanju, a to kultno kupalište to ne zaslužuje. Imamo nove rukavice, zaštitnu nopremu, osvježenje a biće i druženja. Dan će biti sunčan, pa je moguće da se i okupamo. Evo prilike za sve koji žele učiniti nešto dobro, odnosno spojiti korisno i zabavno”.  

Osoblje Hotela Regent će takođe čistiti obalu od Doma vojske prema Donjoj Lastvi u 9 i 30.

Ove godine u Crnoj Gori će se čistiti obale u 11 gradova na 14 lokacija.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga