Evakuacija

Akcija spašavanja na Orjenu: Povrijeđeni planinar transportovan u risansku bolnicu

Nakon višečasovne potrage, koju je dodatno otežavala magla, pripadnici hercegnovske Službe zaštite i članovi PK Subra su pronašli i evakuisali planinara Dejana Pavlovića, potvrdio je za RTHN dežurni u Službi Ratko Radošević.
Nakon višečasovne potrage, koju je dodatno otežavala magla, pripadnici hercegnovske Službe zaštite i članovi PK Subra su pronašli i evakuisali planinara Dejana Pavlovića, potvrdio je za RTHN dežurni u Službi Ratko Radošević.Zbog težine povrede, morala je intervenisati helikopterska jedinica.

– Kako ne bismo otežali stanje povrijeđenog koji ne može da hoda, Služba je pozvala helikoptersku jedinicu VCG sa kojima smo i ljetos sarađivali, da obave transport do bolnice- kazao je Radošević.

Podsjećamo, tokom prijepodneva pripadnici službe i PK Subra du dobili poziv za pomoć i evakuaciju planinara na Orjenu, na lokaciji u blizini planinskog doma Za Vratlom.

Na terenu su bile dvije ekipe po pet pripadnika Službe koji su pretraživali teren kako bi locirali povrijeđenog Pavlovića koji je, kako prenosi RTHN, pao sa staze tokom pješačenja po Subri.

Akcija spašavanja trajala je 13 sati.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services