korona mjere

Aktuelne epidemiološke mjere važiće i naredne dvije sedmice

Aktuelne epidemiološke mjere u Crnoj Gori važiće i narednih 14 dana, saopšteno je iz Vlade u tehničkom mandatu. Kako je saopšteno iz Vlade, to je odlučeno na današnjoj sjednici.
Aktuelne epidemiološke mjere u Crnoj Gori važiće i narednih 14 dana, saopšteno je iz Vlade u tehničkom mandatu. Kako je saopšteno iz Vlade, to je odlučeno na današnjoj sjednici.


Foto: Ilustracija

Iz Vlade je saopšteno da su donijete izmjene i dopune Odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera utvrđenih odlukama Savjeta Evropske unije (EU) u odnosu na djelovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, kojom se taj propis usklađuje sa pravnom tekovinom Unije.

Navodi se da je Vlada donijela izmjenu Odluke o organizacijsko-formacijskoj strukturi i veličini Vojske Crne Gore (VCG).

„Razlog za donošenje ove Odluke je potreba uspostavljanja bolje organizacije i funkcionisanja VCG. Naime, postojeći Bataljon za borbenu podršku prestaje da postoji, a Gardijska četa, Četa vojne policije i Odred za posebne namjene (Pomorski odred), koji su bili jedinice u okviru ovog bataljona, postaju samostalne jedinice“, piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Vlada donijela odluku o obrazovanju Operativnog tijela za sprovođenje Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019.do 2022. godina.

Iz Vlade su naveli da će se, imajući u vidu da je pristupanje EU strateški vanjskopolitički cilj Crne Gore i da je osim kvalitetnog sprovođenja reformi, neophodno obezbjediti i stabilnu podršku građana za pristupanje EU, u skladu sa Strategijom informisanja, novoformirano tijelo starati o efikasnoj i kvalitetnoj implementaciji strategije.

„Kroz koordinaciju svih vladinih organa (sva ministarstva), sa Skupštinom Crne Gore, lokalnim samoupravama, privrednom i akademskom zajednicom i civilnim sektorom“, navodi se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga