Akvarijum Boka ponovo otvoren za posjetioceFOTO: Akvarijum Boka

Ove radove je podržao projekat EXCHAngE.

“Nadamo se da će renovirani akvarijum obezbijediti zadovoljstvo posjetilaca na visokom nivou. Ono što je još važnije, akvarijum sada ima poboljšane uslove za pripremu morske vode i generalno bolje uslove života za sve izložene morske organizme”, poručuju iz Instituta za biologiju mora.

Ponovno otvaranje akvarijuma nudi i novo iskustvo za posjetioce na izložbi na otvorenom, opremljenoj sa dva izložbena paviljona, u kojima se predstavlja nevidljivi svijet mora, kao i načini zaštite Jadranskog mora od zagađenja. Pored toga, dva LED totema emituju info materijal o akvarijumu i fascinantne činjenice o moru.

Kako je navedeno, ponovno otvaranje akvarijuma uvodi i novi proizvod-plavu kartu, koja se dodjeljuje besplatno i dizajnirana je specijalno za posjetioce akvarijuma. 

“Razvijen je specijalno za posjetioce prekograničnog područja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Plava karta omogućava posjete po sniženoj cijeni na sljedećim tematskim rutama: Dubrovnik i Akvarijum (Hrvatska), Kotor i Akvarijum Boka (Crna Gora), Vodena staza Hutovo Blato i Vodena staza Mostar (Bosna i Hercegovina). Očekujemo da će Plava karta poboljšati prekograničnu mobilnost turista i doprinijeti poznavanju prekograničnog vodenog biodiverziteta”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, radno vrijeme Akvarijuma Boka je svakog dana od 10 do 20 časova.

Cijena promotivne ulaznice (uz Plavu kartu) za odrasle je 8 eura, za djecu i adolescente (od 6 do 18 godina) 4, studente, penzionere i osobe sa invaliditetom 5,50 eura, porodice sa tri člana (dvije odrasle osobe i jedno dijete) i porodica sa četiri člana (dvije odrasle osobe i dva djeteta) 15 eura, dok za godišnju kartu odrasli plaćaju 20, a djeca i adolescenti 10 eura.  Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga