• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Andrija Mandić čestitao Dan Republike Srpske: Republika Srpska je ponos srpskog naroda!

Andrija Mandić čestitao Dan Republike Srpske: Republika Srpska je ponos srpskog naroda!Andrija Mandić

On je istakao da je Republika Srpska ponos srpskog naroda i jedan od stubova našeg identiteta i opstanka poslednjih decenija.
,,Trideset godina Republike Srpske obilježeno je borbom, iskušenjima, ali i prosperitetom i nadom. Na RS su nasrtali, a i danas nasrću razni protivnici našeg naroda, ali njihovi pokušaji su nailazili na odlučan otpor nepokolebljivog naroda i rukovodstva RS. Ono što je izvojevano u odbrambeno-otadžbinskom ratu niko ne može poništiti, ni jedna sila, ni jedan moćnik kako se god zvao, jer je za slobodu RS živote dalo hiljade ljudi, njeno stvaranje je spriječilo novi genocid nad srpskim narodom i zato treba pamtiti sve one koji su učestvovali u njenom formiranju i nastanku. Gdje god su Srbi na ovim prostorima, od Podgorice do Banja Luke, od Nikšića do Subotice, od Kosovske Mitrovice do Trebinja, slave danas praznik, slave državu Srba zapadno od Drine“, kazao je Mandić.

On je poručio da niko ne može oduzeti nijedno pravo narodu RS, koji treba sam da odlučuje o svojoj sudbini.
,,Naši veliki preci sanjali su dan srpske slobode i ujedinjenja. I oni, najveći među nama, znali su kojim putem treba ići. Srpski narod na ovim prostorima mora biti jedinstven, jer je to jedini put da opstanemo i da budemo dostojni naših predaka i njihove velike ideje“, rekao je Mandić.

,,Kako je danas i moja porodična krsna slava,  Arhiđakon Stefan, nisam u mogućnosti da budem i lično sa vama na obilježavanju ovoga velikog dana“, naveo je Mandić u čestitki.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga