Radovi u Kavi idu planiranom dinamikom

Arsić: Narednih dana počinje izgradnja saobraćajnice u Donjem Seljanovu

Radovi u naselju Kava na izgradnji saobraćajnice S11 u dužini od 120 metara su u toku, za što je iz budžeta opštine izdvojeno 196.500 eura, a počele su i pripreme za izgradnju saobraćajnice u Donjem Seljanovu.
Radovi u naselju Kava na izgradnji saobraćajnice S11 u dužini od 120 metara su u toku, za što je iz budžeta opštine izdvojeno 196.500 eura, a počele su i pripreme za izgradnju saobraćajnice u Donjem Seljanovu.


Foto; Radio Tivat

“Konačno smo krenuli u realizaciju malo ozbiljnijih projekata, nakon toliko usaglašavanja, koja smo imali tokom prethodne dvije godine, da oni koji nisu radili posao odu i da sa novim ljudima i snagama krenemo u realizaciju investicija”, kaže potpredsjednik opštine Vladimir Arsić, koji je juče obišao lokaciju u Kavi.

Za Radio Tivat, on ističe značaj poduhvata, koji podrazumijeva kompletnu vodovodnu, kanalizacionu, telekomunikacionu i elektro infrastrukturu:

“Ovo je jedna od pripremljenih aktivnosti. Kava dobija novu saobraćajnicu sa dvije kolovozne trake i obostranim trotoarima i sa kompletno novoizgrađenom  vodovodnom, kanalizacionom, telekomunikacionom i elektro infrastrukturom, tako da će jedan dio prostora, koji je prilično lijepo sređen, dobiti još jednu poprečnu ulicu. Ono što je vrlo važno je to što je to jedan od prvih i najznačajnijih koraka, koje smo preduzeli za projekat, koji planiramo, izgradnje Jadranskoj magistrali paralelnih alternativnih saobraćajnica kroz naselje. Eventualno sutra za izgradnju bulevara imamo alternativne puteve i u vreme većih saobraćajnih gužvi imamo određen dio alternativnog pravca, kojim bi se frekvencija saobraćaja oko Sportske dvorane, marketa Franca i dijela do Župe uspela eliminisati”.  

Potpredsjednik kaže da će ta alternativnost uslijediti izgradnjom još saobraćajnica u gornjim rubovima grada, koju će pokušati da sprovedu skroz od Ina pumpe do Eko pumpe u centru grada da bi pokušali da srede problem saobraćajne gužve.

Radovi u Kavi, koje izvodi kotorska firma “Mantis” idu dogovorenom dinamikom, pa je za očekivati da budu završeni za 70 radnih dana, kako je predviđeno tenderom.

Ono što slijedi je izgradnja saobraćajnice na Donjem Seljanovu, u dijelu pored restorana “Tanjga”, koji vodi ispod prostora hotela “Tivat”, koji će se graditi, a njena vrijednost je, kaže Arsić, oko 550 hiljada eura :

“Ekipe su, zajedno sa nadzorom, prije neki dan bile na terenu, nadzor polako uvodi izvođača radova, ETG Groupu izgradnju i te saobraćajnice, koja će se raditi u dvije faze. Dosta smo vremena potrošili na problem sa katastrom, odnosno rješenje imovine sa vlasnicima parcela, u koje zalazi buduća putna infrastruktura i jednog dijela nelegalnog objekta, koji je potrebno ukloniti sa te saobraćajnice. Suštinski smo završili sve te imovinske probleme, uz saglasnost ljudi, koji žive na tom prostoru, bez rješenja o eksproprijaciji zemljišta. Promijenili smo procedure i pronašli način da ipak uđemo u izgradnju te saobraćajnice i krenemo u realizaciju jedne važne aktivnosti.

Uglavnom, to je još jedan značajan projekat, koji je na samom startu već narednih dana.”

Arsić je istakao da je to ono što je suštinski najvažnije i što građani Tivta treba da znaju, da imamo nadu za rješenje saobraćajnih problema, koji više nisu karakteristični samo za ljeto, nego i za zimski period.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services