Skip to main content


Bečić: Proslavljanje Badnjeg dana i Božića podsjeća na trajne vrijednosti našeg društvaFoto: Skupština Crne Gore

Proslavljanje Badnjeg dana i Božića podsjeća na trajne vrijednosti crnogorskog društva i države, mir, ljubav, multivjerski i multinacionalni sklad, solidarnost i komšijsku slogu, sve ono što valja čuvati i unapređivati, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je sinoć prisustvovao ponoćnoj Božićnoj liturgiji u Crkvi Svetog Georgija i Svetih 42 novomučenika momišićka u podgoričkom naselju Momišići, koju je služio otac Nikola Pejović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je tom prilikom, još jednom, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitao Badnji dan i Božić.

Bečić je istakao da proslavljanje Badnjeg dana i Božića podsjeća na trajne vrijednosti našeg društva i države – mir, ljubav, multivjerski i multinacionalni sklad, solidarnost i komšijsku slogu – sve ono što valja čuvati i unapređivati, čega se svakog dana valja podsjećati.

Blagi dani, kako je kazao, pomažu da se prebrode sve nedaće i na najljepši način proslavi svaku radost.

„Ovo je praznik kada sve ostalo zaboravljamo, a kad nam se vraća životna snaga i vjera da sve prepreke možemo savladati kada računamo jedni na druge. Božić nas uči da brinemo jedni o drugima i u zajedništvu djelujemo, i da to nastavimo tokom cijele godine“, naveo je Bečić u čestitki.

Bečić je dodao da bi simbolika novog rađanja koja krasi Božić trebalo da probudi nove nade i nove polete, s kojima će se ući u savladavanje novih izazova, kako na ličnom, tako i na porodičnom planu.

Pejović je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je ponoćnoj Božićnoj liturgiji prisustvovao Bečić i što se „zajedno sa ostalim prisutnim vjernicima pomolio za mir, blagostanje i napredak našeg naroda“.

On je poželio da ova godina bude godina kada će se pandemija izazvana virusom Korona konačno pobijediti, te da ćemo u zdravlju, miru, ljubavi i sreći graditi bolju budućnost.

Nakon ponoćne Božićne liturgije za prisutni vjerni narod upriličeno je slavsko posluženje.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare