Skip to main content


Pazarni dan u Risnu

Bogata ponuda risanske pijace nije izostala ni ove nedjelje

Pijačni dan u Risnu protiče uobičajno, a kako se može vidjeti na fotografijama koje smo jutros zabilježili – bogata ponuda ni ove nedjelje nije izostala.
Pijačni dan u Risnu protiče uobičajno, a kako se može vidjeti na fotografijama koje smo jutros zabilježili – bogata ponuda ni ove nedjelje nije izostala.Kada su u pitanju suhomesnati proizvodi, cijena jednog kilograma mesnih kobasica i sudžuka je po 15 eura, kaštradine 10, pakovanje čvaraka 3 eura, a kilogram pršuta košta od 16 od 18 eura.

U ponudi su različite vrste sireva čija se cijena kreće od 8 do 15 eura po kilogramu, dok kilogram mladog kajmaka košta 15, a onog iz mijeha 25 eura.

Masline koštaju 6 eura, dok je za jednu litru domaćeg maslinovog ulja potrebno izdvojiti 12 eura.

Cijena meda je 12 e, tegla zimnice od 3 do 8 eura (zavisi od vrste zimnice i veličine tegle), a  litra domaćeg soka od malina, kupina, drenjina, šipka, nane i zove košta 6 eura. Domaći krompir se može kupiti po cijeni od 0,80 do 1 euro, šargarepe i cvekle po 2 eura, kilogram kupusa košta 1 euro, a kilogram zelene salate 2,5 eura. U ponudi je i kiseli kupus po cijeni od 2 eura, koliko košta i pola kilograma rezanog.  Kada je u pitanju sezonsko voće, dunje koštaju 1,5 eura, a pomorandže su od 1,5 do 2 eura.

Na risanskoj pijaci se može kupiti i domaći pšenični, heljdin, ražani ili kukuruzni hleb čija je cijena od 1,2 do 1,7 eura, kao i kolači po cijeni od 8 eura po kilogramu.

GalerijaKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci