Obišao nekoliko destinacija kroz Boku

Boku posjetio princ Dubaija Hamdan Bin Muhamed Al Maktum

U narodu je poznat pod pseudonimom Fazza, pod kojim objavljuje svoju poeziju, što na arapskom znači „onaj koji pomaže“Hamdan Bin Muhamed Al Maktum, sin šeika Muhameda koji je na čelu Dubaija ovih dana boravio je u Boki. On je na svom Instagram profilu objavio fotografije sa nekoliko lokacija iz Bokokotorskog zaliva.

On je u Crnu Goru doputovao kruzerom „Briliance seans“.  Prestolonasljednik se iskrcao sa kruzera i obišao nekoliko destinacija kroz Boku.

Njegova imovina se procjenjuje na šest milijardi dolara. U narodu je poznat pod pseudonimom Fazza, pod kojim objavljuje svoju poeziju, što na arapskom znači „onaj koji pomaže“.

Hamdan bin Mohamed se školovao u Dubaiju u Rašid školi, a zatim u Dubai School of Government. Nastavio je studije u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je diplomirao na Sandhurstu 2001, kasnije je pohađao London School of Economics. U intervjuu za Vision on je opisao kako ga je Sandhurst naučio važnosti samodiscipline, posvećenosti, vrline, odgovornosti, izdržljivosti, razumijevanja, timskog rada, prijateljstva i prednosti napornog rada.

Njegov nalog na Instagramu ima više od 14,5 miliona pratilaca. On postavlja slike svojih hobija i privatnih interesovanja, uključujući životinje, poeziju, sport, fotografiju i avanture. Hamdan Al Maktoum je licencirani jahač i ronilac, a osvojio je i zlatnu medalju na Alltech FEI svjetskim konjičkim igrama. Poznat je po svojim romantičnim i patriotskim pjesmama na arapskom jeziku.

Hamdan se 15. maja 2019. oženio svojom rođakom, Šaikom bint Said bin Tani Al Maktum. Istog dana su se vjenčala i njegova braća Maktum i Ahmad, dok su 6. juna 2019. on i njegova braća zajedno proslavili kraljevsko vjenčanje u Svjetskom trgovinskom centru Dubaija. Šeik Hamdan ima blizance, sina po imenu Rašid i ćerku po imenu Šaika.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Vele novinari kruzer 🤣
Kojoj firmi pripada taj brod , koji cruise liner je u pitanju 🤣🤣


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga