„Bolje produžetak raspusta nego onlajn nastava“
Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da su mišljenja roditelja o odgađanju početka drugog polugodišta podijeljena, ali da ipak veći broj njih smatra da je bilo previše odlaganja i prilagođavanja i da ne vide smisao produžavanja raspusta.

“Konkretno Udruženje roditelji ne vidi smisao produžavanja školskog raspusta. Ne vidimo šta se može promijeniti za tih sedam dana u odnosu na period do sada. Podaci tokom prvog polugodišta pokazali su da je bio mali broj učenika i nastavnika. Nije bilo zatvaranja škola što ukazuje na to da nije bilo značajnijeg obolijevanja unutar obrazovnih ustaniva”, kazala je ona.

Mediji su prenijeli i da Ministarstvo razmatra da prva sedmica od 24. januara bude organizovana onlajn.

“Ako pitate za stav roditelja, svi su protiv onlajn nastave. Bolje i da se produži raspust, nego da bude onlajn nastava. Kada se pomene ta vrsta nastave svi imaju probčem sa prihvatanjem te vrste obrazovanja jer sse pokazalo da ima puno mana i nedostataka”, kazala je Mihailović.

Institut za javno zdravlje predložio je Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta da se školska godina odgodi za sedam dana. Još se čeka odluka Ministarstva.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga