• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Božović položio vijenac u Jasenovcu: „Ovo je najveće mučilište srpskog naroda, ali i sveto mjesto za svakog Srbina“

PREDSJEDNIK OPŠTINE BUDVA

Božović položio vijenac u Jasenovcu: „Ovo je najveće mučilište srpskog naroda, ali i sveto mjesto za svakog Srbina“

Predsjednik opštine Budva Milo Božović položio je vijenac ispod „kamenog cvijeta“ žrtvama logora u Jasenovcu. On je u izjavi za TV ADRIA rekao da danas teško govoriti sa ovog mjesta, te da i molitva za jasenivačke žrtve, pa i sam prilaz ostavlja bez teksta.
Predsjednik opštine Budva Milo Božović položio je vijenac ispod „kamenog cvijeta“ žrtvama logora u Jasenovcu. On je u izjavi za TV ADRIA rekao da danas teško govoriti sa ovog mjesta, te da i molitva za jasenivačke žrtve, pa i sam prilaz ostavlja bez teksta.„Ovo je najveće stratište i mučilište srpskog naroda i za svakog Srbina je sveto mjesto, a velika je privilegija i velika čast učestvovati u molitvi sa patrijarhom i vladikama posvećenoj jasenovačkim mučenicima. Ovo je mjesto koje mora da se posjećuje, na koje moramo da se odazivamo kada dobijemo poziv, da bi to sjećanje onako jednostavno unaprijed zaustavilo moguću, neku sličnu, situaciju na Balkanu“, istakao je Božović.

Prema njegovim riječima i dan danas kada se prođe kroz Jasenovac, vide se oštećene kuće od bombi i metaka iz zadnjeg rata.

„Pored toga imamo i oznake ustaške ideologije po istim tim kućama posle 70 godina. Jako je teško ovdje. Treba oprostiti ali i pamtiti“, dodao je Božović.

On ističe da je Jasenovac ogromno upozorenje za ljudski rod, ne samo za Srbe, već i za sve one koji su stradali na tom mjestu i koji su bili protiv šizofrenog režima u to vrijeme.

„Ovo je podsjećanje za sve u Evropi da se nikad ne ponovi ništa slično.  Jako  je značajno za Crnu Goru što su tu i predstavnici Vlade. Mnogi i ne znaju ali veliki broj naših građana nastradao je upravo ovdje u Drugom svjetskom ratu“, zaključio je Božović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga