Skip to main content


Bogojavljenje

Branko Vukšić iz Grblja prvi do Časnog krsta

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine grbaljske – Odbora crkve Svetog Nikole u Bigovi, danas je proslavljeno Bogojavljenje.
U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine grbaljske – Odbora crkve Svetog Nikole u Bigovi, danas je proslavljeno Bogojavljenje.Plivanje do časnog krsta održano je na mjesnom pristaništu, a najbrži je bio Branko Vukšić iz Grblja.

On je za Radio Kotor kazao da mu je velika čast što je učestvovao u bogojavljenskom plivanju.

,,Od malena mi je bila želja da plivam do časnog krsta, ali zbog prirode posla koji obavljam, ovo je prva godina da učestvujem. Velika mi je čast što sam bio prvi”- kazao je Vukšić.

Osim Vukšića u plivanju za časni krst učestvovali su  Kristijan Zec i Mihailo Ćulafić.

Predsjednik Odbora crkve Svetog Nikole Ivo Vukov Lazarević kazao je za Radio Kotor da se u Bigovi plivanje za časni krst organizuje peti put.

,,Ovo je jedino mijesto na području opštine Kotor gdje se organizuje plivanje na Bogojavljenje. Poštovali smo epidemiološke mjere tako da je protekle dvije godine na ovaj dan služena samo liturgija. Poštujući predlog mitropolita Joanikija preduzeli smo sve preventivne mjere, a bogojavljensko plivanje obilježili simbolično uz učešće tri plivača, ali kao da ih je bilo 1003. Nastavljamo tradiciju”, kazao je Lazarević.

Paroh Jovan Rajak uručio je pobjednicima ikone.

Podsjetimo, prije plivanja za časni krst liturgiju u hramu Svetog Nikole služio je paroh Jovan Rajak, a glavnom ulicom je prošla litija.

GalerijaKomentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pa moji Bigovljani malo vas je bilo.DaBog da da ve dogodine bude mnogo više.Bog se Javi!


Povezani članci