Šteta u Tivtu

Bura Tripunica zadala puno posla tivatskim službama

Jaka bura pričinjava štetu u Tivtu, a ekipe Službe zaštite i Službe komunalija su od sinoć na terenu.
Jaka bura pričinjava štetu u Tivtu, a ekipe Službe zaštite i Službe komunalija su od sinoć na terenu.Oni uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj. Ima oštećenih automobila, a pojedini djelovi grada su sinoć bili i bez vodosnadjevanja i električne energije. Uslijed olujnog vjetra u jutarnjim časova oštećen je i dio krovnog pokrivača na zapadnoj strani Sportske Dvorane Župa. Jak vjetar je uništio i novi teren ispred OŠ ,,Drago Milović”, odnosno odnio gumenu podlogu.

,,Naša ekipa je bila čitavu noć na terenu, uklanjala je stabla koja su bila po putu, po autima koja su oštetila, a pomagali smo i u drugim situacijama. Naše ekipe i jutros obilaze teren, ali trenutno nema nekih većih oštećenja. Meteorolozi najavljuju i danas jake udare bure tako da očekujemo isto i danas. Najveća šteta je potapanje broda u Đuraševićima, gdje nismo mogli puno da pomognemo. Takođe stablo koje je palo na put u Ruljini, ali to su naše ekipe vrlo brzo otklonile i put je sada prohodan”, rekao je komandir Službe zaštite, Milorad Giljača.

Giljača je apelovao na građane da ne nalažu na otvorenom dok traje bura, kako ne bi izazvali neki veći incident.

Na terenu i jutros je 20 ljudi Službe komunalija, kao pripadnika Služba zaštite i Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

,,Čistimo posljedice od sinoć, ali jaka bura je i danas nastavila. Od 18 časova juče počele su da stižu prijave od građana za polomljena stabla i znakove, tako da je Služba komunalija sinoć do negdje jedan sat iza ponoći bila aktivna na uklanjanju slomljenih stabala u Ruljini, u Kavi, u Radovićima. Nekoliko saobraćajnica je bilo zatvoreno, a nekoliko stabala palo je na automobile. Zatvoren je Veliki gradski park, a jutros uvidom u stanje naišli smo na desetine slomljenih stabala, tako da se park neće otvarati dok god bude ovakva situacija, dok momci ne očiste i ne srede kompletan park i ne puste vremenske prilike”, rekao je šef Službe komunalija, Miloš Tripinović.

Kako je istaknuto, oboreno je i polomljeno oko 20 stabala i oštećena je stražarska kućica u parku.

Trebaće par dana dok se ne uklone sve posljedice nevremena, dodao je Tripinović i istakao da je saradnja sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat, Službom zaštite, Komunalnom inspekcijom i Dobrovoljnim vatrogasnim društavima na najvećem mogućem nivo i da djeluju timski na terenu.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services