Hapšenje u Kotoru

Četvorici uhapšenih u Kotoru zadržavanje do 72 časa

Milutin Knežević (38), Miloš Jovanović (34), Milutin Čotar (57) i Dejan Rutović (43), navodni pripadnici kavačkog klana koji su juče uhapšeni u Kotoru, saslušani su danas u Specijalnom državnom tužilaštvu nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 časa, kazao je Pobjedi, tužilac-portparol SDT-a, Vukas Radonjić.
Milutin Knežević (38), Miloš Jovanović (34), Milutin Čotar (57) i Dejan Rutović (43), navodni pripadnici kavačkog klana koji su juče uhapšeni u Kotoru, saslušani su danas u Specijalnom državnom tužilaštvu nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 časa, kazao je Pobjedi, tužilac-portparol SDT-a, Vukas Radonjić.


Zgrada SDT

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Radonjić je Pobjedi kazao i da će SDT tražiti od suda da četvorici osumnjičenih odredi pritvor.

Specijalnom državnom tužiocu podnijete su krivične prijave protiv devet osoba, nakon jučerašnje akcije u Kotoru, usmjerene na otkrivanje, rasvjetljavanje i dokazivanje teških krivičnih djela koja se dovode u vezu sa djelovanjem organizovanih kriminalnih grupa.

Krivične prijave podnijete su protiv Kotoranina Radoja Zvicera (40) i Podgoričanina Milana Vujotića (40) zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. Zvicer i Vujotić su, kako se sumnja, podstrekavali na ubistvo Kotoranina Jovana Jovanovića.

Milutinu Kneževiću (38), Milošu Jovanoviću (34), Milutinu Čotaru (57), Vladimiru Vučkoviću (57), Igoru Božoviću (58), Dejanu Rutoviću (43) i Srđi Juriševiću (39) se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz policije su precizirali da su juče uhapšeni Čotar, Rutović, Knežević i Jovanović, dok se Božović i Vučković nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, zbog drugih prethodno počinjenih krivičnih djela.

Zvicer i Jurišević se nalaze u bjekstvu i za njima su raspisane međunarodne potjernice, dok je Vujotić, kako je Pobjeda pisala, nedavno uhapšen u Turskoj zbog učešća u izvršenju drugog krivičnog djela.

“U policijskim evidencijama sva procesuirana lica evidentirana su kao pripadnici jedne organizovane krimalne grupe ili njima bliska lica”, saopšteno je iz policije.

Dodaju da su Zvicer i Vujotić tokom maja 2020. godine, po prethodnom dogovoru, podstrekavali osumnjičene na ubistvo Jovanovića, pratili ga, osmatrali, prikupljali informacije o njegovom kretanju i boravku, obezbjeđivali sredstva namijenjena za izvršenje krivičnog djela i uništavanje tragova nakon izvršenja, obezbeđivali i skrivali oružje namijenjeno za izvršenje krivičnog djela, prikupljali informacije o policijskim službenicima na terenu što bi olakšalo izvršenje krivičnog djela i bjekstvo, te skrivali neposredne izvršioce na prethodno pripremljenim lokacijama.

“Imajući u vidu sprovođenje pojačanih policijskih aktivnosti na području opštine Kotor u tom periodu, ova grupacija nije uspjela izvršiti planirano i pripremano krivično djelo na štetu J. J.”, naveli su iz policije.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga