Poziv na protest

CZK Tivat: Počeli sa uklanjanjem Male scene Atrijum Buća, pozivamo na mirni protest

Uklanjanje Male scene Atrijum Buća počelo je juče, uprkos zahtjevu JU Centra za kulturu Tivat da se sastanu i iznađu pravo rješenje za sve. Tim povodom oglasila se v.d. direktora JU Centar za kulturu Tivat Dijana Sindik čije saopštenje prenosimo integralno:
Uklanjanje Male scene Atrijum Buća počelo je juče, uprkos zahtjevu JU Centra za kulturu Tivat da se sastanu i iznađu pravo rješenje za sve. Tim povodom oglasila se v.d. direktora JU Centar za kulturu Tivat Dijana Sindik čije saopštenje prenosimo integralno:„Poštovani građani, uvažena publiko, dragi prijatelji pozorišta i Purgatorija – ulaskom u novu godinu, umjesto da vam poželimo mir, zdravlje i što više kulture i umjetnosti, imamo obaviještenje – juče su počeli sa uklanjanjem Male scene Atrijum Buća, uprkos našem zahtjevu da se nađemo na sastanku i iznađemo pravo rješenje za sve nas. Kultura dijaloga je izostala iako je to svojstvo školovanih i obrazovanih ljudi.

Ne samo što je izostala kultura dijaloga već je izostala i logika razmišljanja. Jer, izostaviti nas, djelatnike Centra, u nalaženju lokacija za izmještanje scene, je samo dokaz nedostatka logike i želje da se nađe rješenje za nastali problem. Sramota je, odgovorno tvrdim, da se pozorišne predstave i ostala izvođačka umjetnost, obezvrijede – smještajući ih na parking pored prometne saobraćajnice.  Pitanje koje moram postaviti predstavnicima vlasti je – Da li znate da je jadranska magistrala konstantno u prometnom kolapsu? Pored buke i izduvnih gasova, treba još očekivati da će nam glumci i publika obitavati na ovakvom prostoru?

Pozivajući se na Zakon, u kojem jasno stoji da svako ima pravo da, pod jednakim uslovima, individualno ili kolektivno, koristi kulturna dobra, radi učešća u kulturnom životu – smatramo da i nije toliko argumentovano opravdano uklanjanje Male scene, a obzirom da se predstavnici vlasti pozivaju na „neoborive“ argumente, uvjeravamo vas da ćete,  u narednih par dana, čuti i neoborive argumente s naše strane, iako je uistinu tragedija da ih do sada nijeste uvidjeli.

Poštovani građani, uvažena publiko, dragi prijatelji pozorišta i Purgatorija, poštovani glumci, reditelji, i svi vi koji ste učestvovali sa nama u izgradnji ove internacionalne institucije – Purgatorije,pozivamo Vas da 6.januara, u 10h, budete sa nama, kod Atrijuma Buća – Luković i mirnim protestom podržite našu borbu za očuvanje Male scene. „Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services