U drugoj polovini dana

Danas se očekuju intenzivne padavine i jak vjetar

U Crnoj Gori se danas očekuju intenzivne padavine i jak južni vjetar, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i upozorili sve učesnike u sistemu zaštite i spašavanja da podignu nivo operativne spremnosti.
U Crnoj Gori se danas očekuju intenzivne padavine i jak južni vjetar, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i upozorili sve učesnike u sistemu zaštite i spašavanja da podignu nivo operativne spremnosti.Iz MUP-a su kazali da je Direktorat za zaštitu i spašavanje upozorenje poslao na osnovu informacija Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Kako su naveli, shodno izvještaju i upozorenju ZHMS-a, danas se očekuje dejstvo ciklonske aktivnosti sa centrom u oblasti Đenovskog zaliva, koje će u Crnoj Gori usloviti intenzivne padavine.

“Kao posljedica dejstva ciklona, kratkotrajno na području Crne Gore, posebno u planinskom zaleđu Jadrana i regiona Orjena, u centralnim predjelima i prema sjeveru i sjeveroistoku, očekuje se jaka kiša, a od sredine dana posebno na sjeverozapadu u planinama intenzivnije sniježne padavine, moguće i sniježne mećave”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su rekli da je u južnom Jadranu i uz obalu moguće formiranje olujno-grmljavinskih oblaka sa uslovima lokalne kratkotrajno olujne vremenske nepogode.

“U nedjelju ujutru, odnosno tokom noći subota na nedjelju, i nedjelju popodne očekuju se jaki udari južnog vjetra, posebno uz obalu i u višim predjelima na sjeveru, kratkotrajni udari vjetra imaće olujni karakter”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da su kao posljedica te prognostičke meteorološke situacije i kratkotrajno obilne količine vode, kao i otapanja od prethodnog snijega, lokalno mogući bujični problemi, prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama.

“Na saobraćajnicama i potencijalno ranjivim mjestima moguća su lokalna klizišta ili odroni, posebno gdje su vršeni ozbiljni građevinski zahvati i gdje je narušena prirodna povezanost”, navodi se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services