Najavio Komnenović

Do srijede još jedan trajekt, narednih dana i treći

Trajekt koji je u Hrvatskoj kupilo Javno preduzeće Morsko dobro (JPMD) do srijede će stići u Crnu Goru a nakon toga još jedan, najavio je u emisiji Link na Radiju Crne Gore predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.
Trajekt koji je u Hrvatskoj kupilo Javno preduzeće Morsko dobro (JPMD) do srijede će stići u Crnu Goru a nakon toga još jedan, najavio je u emisiji Link na Radiju Crne Gore predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.„Do srijede u Crnu Goru stiže trajekt koji je kupilo JP Morsko dobro u Hrvatskoj. Može da opsluži preko 60 automobila. Nadamo se, narednih dana, prema najavama iz Morskog dobra, stići će još jedno plovilo, do sezone moraće da se kompletira čitava flota jer je tada najveća frekvencija saobraćaja i tada će morati da bude u upotrebi bar šest plovila“, kazao je Komnenović.

On je najavio i da će u četvrtak u Skupštini Crne Gore biti održan i Anketni odbor posvećen Pomorskom saobraćaju i pripremi turističke sezone. Očekuje se, kako je kazao da sjednici prisustvuje i premijer Dritan Abazović.

„Mi smo tokom vikenda bili smo u Lepetanima sa direktorom morskog dobra Mladenom Mikejeljem. Mislim da će biti uključena i Mornarica vojske Crne Gore koja će dati određene kapacitete za radionicu. U pregovorima smo i da se nađe prostor za administrativne poslove Morskom dobru koje će u narednom periodu obavljati tu odgovornu i zahtjevnu djelatnost“, kazao je Komnenović.

Predsjednik Opštine Tivat kaže i da ne vidi nikakve prepreke zašto te poslove ne bi mogla da obavlja država uz pomoć lokalnih samouprava Herceg Novog i Tivta.

On je istakao da je u proteklom periodu bio ugrožen javni interes jer, kako je kazao, mještani Kamenara i Lepetana nijesu bili zadovoljni tom vrstom usluge ali ni, kako je kazao, saradnjom sa Pomorskim saobraćajem.

„Kao prvo buka, drugo izostajanje dogovora i komunikacije sa rukovodstvom Pomorskog saobraćaja koje je izbjegavalo da stupi u kontakt sa mještanima i da izađe u susret njihovim zahtjevima. Poznato je da su opštine Tivat i Herceg Novi naknade za odvoz smeća morale sudski naplaćivati od Pomorskog saobraćaja koji nije želio redovno da plaća tu vrstu usluge“, kazao je Komnenović.

 

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services