• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Donacija računara i radionica programiranja za štićenike Dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele

Za jedanaest štićenika

Donacija računara i radionica programiranja za štićenike Dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele

Hotel Regent i kompanija Montenegro TLG Global, organizovali su radionicu programiranja za ukupno jedanaestoro, mahom srednjoškolaca – štićenika Dječjeg doma “Mladost” iz Bijele. Radionicu je održala Ivana Janković, iskusni pedagog i profesionalac IT industrije sa 18 godina iskustva u predavanju informatike u privatnim i državnim školama.
Hotel Regent i kompanija Montenegro TLG Global, organizovali su radionicu programiranja za ukupno jedanaestoro, mahom srednjoškolaca – štićenika Dječjeg doma “Mladost” iz Bijele. Radionicu je održala Ivana Janković, iskusni pedagog i profesionalac IT industrije sa 18 godina iskustva u predavanju informatike u privatnim i državnim školama.“Uz zajedničku donaciju od 11 kompjutera, kompanija Montenegro TLG Global, koja je osnovala Školu programiranja Coding Giants u Crnoj Gori, organizovala je radionicu programiranja za djecu bez roditeljskog staranja. Željeli smo da i djeci u domu “Mladost” omogućimo upoznavanje i sticanje prvih znanja iz programiranja. Tako su djeca imala priliku da upoznajući se sa programskim jezicima i sami naprave svoju prvu igricu. Nadam se da će im iskustvo biti značajno i da će možda neki od polaznika radionice zakoračiti u svijet programiranja koji daje velike mogućnosti”, istakao je Donovan Libi (Donovan Libby), izvršni direktor TLG Global.

“Saradnju Dječijim domom iz Bijele razvijamo dalje sa velikim zadovoljstvom i u više pravaca. Mogućnost realizacije ovog kursa nas je posebno obradovala jer želimo da djeca steknu različite vještine kritičku misao i unaprijede vještine unutar industrije budućnosti. To shvatamo kao odgovornost svih nas – susjeda ove institucije te se trudimo da svake godine odemo korak dalje u razvoju saradnje.” Izjavila je Žana Zeković, direktorica ljudskih resursa hotela Regent.

Hotel Regent, Adriatic Marinas i Dječiji dom iz Bijele njeguju saradnju od 2017 godine u okviru koje su otvorene mogućnosti rada tokom ljetnjeg raspusta u hotelu Regent i nautičkom naselju Porto Montenegro.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services