Državljani Srbije osumnjičeni za više krađa na primorjuIlustracija

Policija sumnja da su Z.P. i Đ.P. od 24. do 27. jula 2022. godine, na štetu više osoba iz Bara, Budve, Podgorice i Sutomora izvršili dva krivična djela teška krađa, jedno krivično djelo krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju, kao i krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje.

„Sumnja se da su osumnjičeni Z.P. i Đ.P, koristeći nepažnju oštećenog, iz hodnika kuće u Budvi otuđili ključeve od auta i lična dokumenta, nakon čega su iz garaže otuđili vozilo marke ‘Peugeot 308’ i udaljili se u pravcu Bara. Istog dana su ova lica pronašla vozilo iste marke, u blizini jednog auto servisa koje je bilo havarisano i sa njega otuđili registarske oznake koje su monitrali na vozilo koje su prvobitno otuđili“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Narednog dana osumnjičeni su, kako se dodaje, u Podgorici pokušali da obiju garažu a kada ih je primijetila vlasnica kuće, pobjegli.

„Z.P. i Đ.P. su se istog dana vratili u Sutomore i, kako se sumnja, provalili u jednu kuću upotrebom podesnog sredstva, odakle su otuđili pištolj, četiri mobilna telefona, televizor, zlatni nakit, bižuteriju, muške i ženske torbice kao i novac u iznosu od 500 eura. Policija je pronašla vozilo, pištolj i dio otuđenih predmeta koji su vraćeni vlasnicima“, navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, po čijem nalogu su Z.P. i Đ.P. uhapšeni zbog navedenih krivičnih djela.AKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services