• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Duško Knežević za Jadran Novi: Krivokapiću smo predlagali dogovor oko bolnice, reakcija izostala

Duško Knežević za Jadran Novi: Krivokapiću smo predlagali dogovor oko bolnice, reakcija izostalaFoto: Atlas grupa

Atlas grupa iznenađena je izjavom stečajnog upravnika Žarka Ostojića da je, u slučaju da “Vlada i ministarstva ne nađu za shodno da reaguju, izvjesno zatvaranje bolnice Meljine 31. januara”.

„Smatramo da je nedopustivo, da bolnica Meljine doživi takvu sudbinu, jer bi gašenjem značajne bolnice sa takvom tradicijom bio izvršen direktan udar na zdravstveni sistem Crne Gore, pogotovo za građane Herceg Novog. Zaposleni u bolnici i svi korisnici zdravstvenih usluga iz hercegnovske opštine doživjeli bi udarac od koga ne bi mogli da se oporave. Ostaviti stanovnike i posjetioce Herceg Novog bez zdravstvene zaštite, posebno u uslovima ove pandemije kojoj se ne nazire kraj, značilo bi i direktno urušavanje njihovog zdravlja. Dodatno je to opasno, jer bolnica Meljine je post-kovid bolnica u koju dolaze pacijenti ne samo iz Herceg Novog, nego iz cijele Boke i sa Cetinja. Iskreno se nadamo da je ova izjava stečajnog upravnika njegov vapaj da iznudi neko rješenje nadležnih insitucija u Crnoj Gori“, naveo u razgovoru za Jadran Novi predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Knežević je u razgovoru za naš medij istao da je Atlas grupa više puta saopštila da je stečaj u Opštoj bolnici Meljine pravno nasilje. Kako kaže, podnijeli su i krivične prijave protiv „organizovane kriminalne grupe vezano za nezakonito uvođenje stečaja u Meljine kompleks“.

Katić pokazao najveće interesovanje za rješavanje problema

Knežević naglašava da je Atlas grupa odmah po konstituisanju nove vlasti u Crnoj Gori, pisala premijeru Zdravku Krivokapiću, ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću i ministarki zdravstva Jeleni Borovinić Bojović, predlažući da se organizuje zajednički sastanak i postigne dogovor o daljem funkcionisanju Opšte bolnice u Meljinama. Ipak, kako kaže, izostala je reakcija.

„Jedino je ministarka Borovinić Bojović odgovorila na našu inicijativu, ali ona ne može sama da donese rješenje za ovaj izuzetno komplikovan problem. Imali smo sastanak kod predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića. I mogu da istaknem da je prvi čovjek opštine pokazao najviše interesovanja za rješavanje problema, shvatajući šta bi to značilo za bolnički servis građana i turista, kao i planiranu investiciju od sto miliona evra“, kazao nam je Knežević.

„Krivokapić nastavlja politiku Duška Markovića“

„A, koliko je štetna neaktivnost nove vlasti, od koje se previše očekivalo, potvrđuje i najava da svjetski investitor – katarska državna kompanija Qatari Diar napušta Crnu Goru! Katarani su definitivno odustali od projekta izgradnje kompleksa vrijednog preko 270 miliona eura, luksuznog rizorta „Beyond Horizon“ u uvali Pržna u Krtolima kod Tivta. Kako onda drugačije da zaključim nego da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nastavlja politiku svog prethodnika Duška Markovića. Marković je posle brutalnog upada u Atlas banku i IBM banku, otimanja imovine i blokade poslovanja svih kompanija Atlas grupe, oko 1.000 ljudi isterao na ulicu. Uspeo je da stopira višemilionski projekat Meljine“.

Ozbiljnost situacije, smatra on, zahtijeva hitno reagovanje nadležnih državnih organa.

„Ukoliko, pak, i ova vlast ne reaguje na našu dobru volju da se nađe zajednički jezik i donese najbolje rješenje za funkcionisanje bolnice, biće onda zaista ozbiljno ugrožen cijeli zdravstveni sistem, koji je i tako pod velikim pritiskom zbog pandemije sa kojom se bori čitav svijet“, zaključio je Knežević za Jadran Novi.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services