Elektronski upis u vrtić od 25. maja do 15. juna
Ovo se odnosi na djecu koja se po prvi put upisuju u ustanovu ili djecu koja su tokom školske 2021/2022. godine bila ispisana iz vrtića. Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja smatraće se upisanim od 01. septembra 2022. godine.

Elektronski upis u predškolske ustanove obavlјa se na istoj adresi kao i upis u osnovne škole, što roditelјima ili staratelјima olakšava proceduru upisa, bez čekanja u redovima i dolaska u ustanovu.

Portal će biti dostupan od 25. maja do 15. juna 2022. godine u bilo koje doba dana i noći. Procedura zahtijeva samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih,  potvrda centara za socijalni rad i drugo. Ukoliko roditelј ili staratelј nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, postoji mogućnost da se to uradi neposredno u ustanovi.

Zaklјučivanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama između roditelјa i ustanove obaviće se naknadno, prema planu samih ustanova.

Ovogodišnja kampanja upisa sve djece odvija se u svakoj lokalnoj sredini u skladu sa programom ustanove i dio je Projekta “DOSTUPNO, KVALITETNO I PRAVIČNO RANO UČENјE ZA SVU DJECU U CRNOJ GORI”, koji realizuje Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga