Budi odgovoran

Evidentirano 14 prijava, najčešće zbog neizdavanja fiskalnih računa

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 14 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.
U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 14 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.


FOTO: budiodgovoran.me

Najveći broj prijava se, kao i u prethodnom periodu, odnosio na neizdavanje fiskalnih računa, prenosi Mina biznis.

Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju pekara Orex, Pub 084, Gejming pub i City taxi u Podgorici, Etno selo Štitarica i Maja Nails u Mojkovcu, Apartmani Vuković u Baru, restoran Atelje u Budvi i vulkanizerska radnja u Đenovićima. Evidentirana je i pritužba da račun nije izdat ni prilikom prodaje ribe na Trgu Božane Vučinić u Podgorici.

Građani su se žalili i da frizerski salon Gillete u Podgorici radi na crno, da je usljed adaptacije objekta u Herceg Novom uzurpirana državna imovina, kao i da higijena na pijaci Gintaš nije na zadovoljavajućem nivou.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga