Budi odgovoran

Evidentirano 15 prijava

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 15 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.
U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 15 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.


FOTO: budiodgovoran.me

Najveći broj prijava i prošle sedmice se odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Građani su se žalili da fiskalne računa ne izdaju Birtija u Danilovgradu, teretana Elit fit, brza hrana Pirun i Pub 084 u Podgorici, kao i kiosk Panorama u Mojkovcu. Sve prijave su u proceduri.

Evidentirane su i prijave da su cijene proizvoda u Našem martektu u Podgorici različite na rafovima i kasi, da igraonica video igara Meduza u Nikšiću nema dozvolu za rad, da je ribarska ponta i nakon sezone ograđena plutima, da kafana Korman u Pljevljima snima goste, kao i da se u kafiću Art u Beranama konzumiraju duvanski proizvodi.

Građani su se žalili da je pekara Panela u Podgorici organizovala nagradnu igru, ali nije izvukla dobitnike, da prodavnica auto-opreme Ljubo u glavnom gradu nije dozvolila reklamaciju neispravnog artikla, da zaposlena u Komunalnom u Beranama ispunjava uslove za penziju, ali da je poslodavac štiti i krši zakon, kao i da radnici Security guard Montenegro u Rožajama rade 240 sati mjesečno za 450 EUR.

Evidentirana je i prijava o emisiji opasnih zagađujućih i kancerogenih materija.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

špijuni!!!!


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga