Skip to main content


„Evropa sad osnažiće i sektor novinarstva“
„Za očekivati je od svih državnih institucija i svih društvenih činilaca, da u svakom trenutku svog djelovanja, naročito javnog, ima u vidu položaj i značaj misije novinara. Vrijeme je dokazalo da nijedna žrtva u prošlosti nije bila uzaludna, ali i da svaka vlast i cjelokupna zajednica moraju biti svjesni sopstvenog dijela odgovornosti za težinu žrtve koju su podnijeli i podnose novinari”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da pošto znamo imena i prezimena svih koji su nesebično i neustrašivo, društveno odgovorno pristupali svojoj radnoj obavezi, nemamo pravo da ikada odustanemo od personalizovanja krivice, pronalaženja i imenovanja onih koji su činili zločine protiv čovječnosti, protiv novinara, njihove izgovorene i napisane riječi.    

“Najoštrije osude kojima se svakodnevno, promptno određujemo u odnosu na sve izgrede i izgrednike koji se obrušavaju na dostojanstvo, čast i integritet novinara, nijesu samo deklarativan odnos ove Vlade prema profesiji i profesionalcima kojima kao društvo dugujemo veliku zahvalnost za sve što su postigli svojom hrabrošću, svojim istraživačkim ambicijama, preciznošću i postojanošću. Njihova uloga bila je i ostaje nezamjenjiva i dužni smo da je kao društvo osnažimo i obezbjedimo joj bolje materijalne i tehničke uslove, kao i precizniji pravni okvir”, kazao je premijer.

Sve dobrobiti programa Evropa sad,dodaje, preliće se i na sektor novinarstva i učiniti da se osnaži položaj pouzdanih svjedoka naše kompleksne stvarnosti.

“Implementacijom ovog projekta, posredno se jača pozicija svih uposlenika u Crnoj Gori, pa i novinara, i bez obzira na sve burne društvene procese, uvjeren sam, Program predstavlja samo početak progresivnog opštedruštvenog boljitka svih građana, koji ostaju nepokolebljivo i nepogrešivo ujedinjeni na osnovama evropske vizije naše budućnosti”, kazao je Krivokapić i dodao:

“Još jednom vam čestitam vaš Dan, sa iskrenom željom i trudom da istinski ostanemo na jedino ispravnom putu – za evropsku, prosperitetnu Crnu Goru, koji ne trpi kompromise u kojima bi stradala demokratija, građanska volja većine i sloboda.“

 

 
 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci