Skip to main content


imovinski kartoni

Filip Vujanović prodao automobil Draginji Vuksanović Stanković

Doskorašnja sudija Vrhovnog suda Svetlana Vujanović prijavila je da ona i njen suprug, bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, imaju neoročen štedni ulog u ukupnom iznosu od 90.270 eura, a posjeduju i po jedan pištolj.
Doskorašnja sudija Vrhovnog suda Svetlana Vujanović prijavila je da ona i njen suprug, bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, imaju neoročen štedni ulog u ukupnom iznosu od 90.270 eura, a posjeduju i po jedan pištolj.U imovinskom kartonu Svetlana Vujanović navodi i da je njen suprug u aprilu prihodovao 7.500 eura jer je Draginji Vuksanović Stanković prodao automobil „reno koleos“.

U imovinskom kartonu, predatom u roku od 30 dana od prestanka funkcije, prijavila je da i ona i njen suprug posjeduju oružje. Agenciji je prijavila da od oružja ima „beretu“ iz 1995, a njen suprug „zastavu“ iz 2001. godine.

Nakon što je crnogorski Upravni sud utvrdio da je Vujanović nezakonito penzionisana sa 64 godine života, ona se u januaru, nakon jednoipogodišnje pauze, vratila u Vrhovni sud, gdje je godinama obavljala sudijsku funkciju. Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) prijavila je da je u januaru i februaru ove godine na ime zarada u Vrhovnom sudu primila po 2.859,52 eura, dok joj je martovska plata iznosila 2.873,57.

U aprilu joj je isplaćen 13.341 euro na ime naknada osnovnih plata i kamata za period od 3. avgusta do 31. decembra 2022. Od Centra za obuku u sudstvu i tužilaštvu prihodovala je 150 eura na ime predavanja. Ona je imovinski karton podnijela ASK nakon što joj je prestala sudijska funkcija jer je stekla uslove za starosnu penziju.

Filipu Vujanoviću je penzija od početka godine iznosila 1.225 eura, a prihoduje i dodatnih 490 eura na ime naknade iz Predsjedništva. U februaru su mu sa računa glavnog trezora isplaćeno 442 eura, a u aprilu je prijavio tri uplate u ukupnom iznosu od 782 eura.

Vujanović je vlasnik trosobnog stana od 157 kvadrata, koji je stekao razmjenom za stan supruge i majke i otkupom zakupljenog dijela. Posjeduje i garsonjeru od 30 kvadrata, koju je dobio na poklon, dvosoban stan u kući, površine 117 metara kvadratnih, koji je stekao diobom nakon poklona i nasleđa. Posjeduje i 38 odsto dvorišta površine 146 kvadrata, koje je dobio na poklon.

Svetlana Vujanović na svoje ime ima „reno kaptur“ proizveden 2021. godine.

Na ime Svetlane Vujanović prijavljen je neoročeni štedni ulog u iznosu od 82.770 eura, dok njen suprug na računu ima 7.500 eura. Vujanović je dala saglasnost za pristup njenim bankovnim računima.

Uskoro ostaje bez titule počasnog predsjednika

Filip Vujanović ostvaruje naknadu iz Predsjedništva zahvaljujući tituli počasnog predsjednika, koju ima gotovo punih pet godina. Tu titulu propisao je Zakon o predsjedniku, kojim su definisane privilegije koje počasni predsjednik ima u petogodišnjem periodu nakon prestanka funkcije predsjednika države. Vujanović će te privilegije izgubiti za nekoliko dana, kada ističe navedeni rok od pet godina.

Prema ovom zakonu, bivši predsjednik ima pravo i na naknadu zarade u iznosu od 70 odsto plate koju je primio u poslednjem mjesecu obavljanja funkcije.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare