Opština sufinansira program liječenja i pomoć parovima za ostvarenje potomstvaFoto: RTHN

Socijalni program se u Herceg Novom vodi kako treba, uz maksimalnu podršku lokalne uprave porodicama koje su u stanju potrebe za ovom vrstom pomoći, kazala je odbornica SNP Vesna Samardžić i dodala da ne smatra da su izdaci po ovom pitanju pretjerano povećani.

„Opština Herceg Novi od ove godine, za početak, sa 20 000 eura, sufinansira program liječenja neplodnosti i pomoć parovima za ostvarenje potomstva. Povećan je i iznos za sufinansiranje plaćanja stanarine za lica koja su socijalno ugrožena, za 5 000 eura i sada iznosi 15 000“, kazala je između ostalog Samardžić, prenosi RTHN.

Ona je podsjetila i da su veći izdaci za sitipendije najboljim i nadarenim učenicima i studentima, zatim za razvoj ženskog preduzetništva kao i za prevoz đaka putnika. Objasnila je da su kapitalnim budžetom predviđeni izdaci za obezbjeđivanje stanova za izbjegla i raseljena lica ali i kako je kazala, konačno rješavanje stambenog pitanja građana koji sada žive u barakama u Bajkovini.

„Planirana je i dogradnja Dnevnog centra u Sutorini za korisnike 27+, a uz pomoć poslanika predati su amandmani za ukidanje participacije za korisnike dnevnog centra a drugi amandman se tiče učešća države u sufinansiranju rada dnevnih centara, ne samo za siromašne opštine nego za sve opštine u Crnoj Gori“, kazala je Samardžić i podsjetila da hercegnovska lokalna uprava za ovu stavku iz budžeta izdvaja 145 000 eura godišnje.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services