VEČE MEDITERANSKOG FESTIVALA

Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić” oduševio publiku u Tivtu

Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić” iz Siska sinoć je, u okviru Festivala mediteransko teatra Purgatorije, održao koncert na Ljetnoj pozornici u Tivtu. Zadovoljna publika uživala je u multimedijalnom performansu višestruko nagrađivanog ansambla, koji je u godini svog velikog jubileja- 70 godina od osnivanja, po prvi put nastupio u Tivtu.


Foto: Radio Tivat

„Ansambl okuplja preko 140 članova, raspoređenih u različite sekcije djelovajn. Izvodimo koreografije iz svih djelova Hrvatske, a sve su djelo renomiranih koreografa. Predstavili smo se na brojnim festivalima diljem Hrvatske i svijeta, te za to dobili brojna priznanja i nagrade. Zasigurno najznačajnija priznanj jesu dva svjetska zlata na Svetskoj smotri folklora u Engleskoj,“ kaže za nš radio glasnogovrnica FA Ivan Goran Kovačić, Marija Mitar.

Ansaml broji ukupno devet sekcija i ponosi se čijnenicom da su većina od 140 članova mladi ljudi, što, po riječima Marije Mitar, garantuje očuvanje hrvatske tradicijske kulture i baštine.

Ansabl izvodi ukupno 11 koreografija iz raznih djelova hrvatske, ali i narodne igre Hrvata iz Vojvodine. Sinoćnji koncert ostavio je snažan utisak na tivatsku publiku. Kako se moglo čuti u anketi koju smo zabilježili nakon programa, jednako koliko i koreografije, oduševila ih je muička izvedba, kostimi i atmosfera koju kreira ova mnogobrojna, ali uigrana skupina iz Siska.

Na programu Festivala mediteranskog teatra purgatorije još dva programa do svečanog zatvaranja, planiranog u srijdu, 31.avgusta. večeras na Sceni atrijuma Buća od 21 sat publika je u prlici pogledati pozorišnu prestavu Noć tribada, koprodukciju Centra za kulturu Tivat i NVO Teatar mladih sa Cetinja. U predstavi igraju jelena Simić, Branko Ilić, Ivona Čović Jaćimović i Lazar Đurđević.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga