Skip to main content


Gradiće se bolnica u Radanovićima, parcela spremna
S obzirom na to da je u toku izrada Nacrta ovog plana koji treba da uključi sve strateške smjernice i prioritete razvoja na nivou države, regiona i opština, zdravstveni sistem nije imao dilemu u vezi sa ključnom potrebom, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona se danas sastala sa predsjednikom Opštine Tivat, Željkom Komnenovićem, direktorom Doma zdravlja Kotor, dr Igorom Kumburovićem, direktorom OB Kotor, dr Davorom Kubmurovićem, direktorom Doma zdravlja Budva, Nikolom Božovićem i zamjenicom direktorice Doma zdravlja Tivat, Jovankom Vučetić.

Ovo je preliminarni dogovor, koji je, međutim rezultirao konkretnim zaključcima. Uvažene kolege su me informisale i da je za ovu bolnicu predviđena i parcela u Radanovićima za koju postoje urbanističko tehnički uslovi”, izjavila je Borovinić Bojović.“Ne možemo razmišljati samo od danas do sjutra. Zato je ovaj naš dogovor strateški i dugoročno važan”, napomenula je ona.

Veoma je važno, kako je dodala, da su Ministarstvo i lokalne uprave ovaj dogovor postigli jednoglasno i uz puno razumijevanje potreba svih uključenih strana. Prvenstveni cilj izgradnje ove bolnice biće efikasnija zdravstvena zaštita stanovnika juga Crne Gore, decentralizacija sistema, ali, kako očekuju čelnici gradova na jugu, ovaj projekat biće dodatni podsticaj za konačno unapređenje saobraćajne infrastrukture na primorju.

Prostorni plan Crne Gore je u sistemu prostorno-planske dokumentacije po hijerarhiji najviši planski dokument, sa kojim mora biti usklađena sva detaljnija planska dokumentacija.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci