• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Hapšenja zbog krijumčarenja kokaina: Akter „Florida I“ bio vlasnik broda na kome je nađeno 20 tona droge

Hapšenja zbog krijumčarenja kokaina: Akter „Florida I“ bio vlasnik broda na kome je nađeno 20 tona drogeFoto: Ilustracija

Početkom avgusta te 2018. godine, „Remus“ je isplovio iz crnogorske luke Zelenika kod Herceg Novog i uputio se prema Maroku, gdje je, kako se pretpostavlja, ukrcao drogu.

Uhapšeno je svih 11 crnogorskih državljana, a policija je ocijenila da se radi o članovima jedne od kotorskih kriminalnih grupa.

Prema pisanju više italijanskih medija, brod „Remus“ pripadao je italijanskom brodovlasniku Lucijanu Kamporeziju. 

Italijanska policija je tada posebno provjeravala neke poruke poslane sa Kamporezijevog telefona kapetanu „Remusa“ jer su sugerisale da je vlasnik bio svjestan neuobičajenih pokretanja broda, koji pravi manevre kako bi izbjegao presretanje.

No, godinu kasnije, policija je optužila Kamporezija da je bio član kriminalne strukture Ndrangeta, i nakon sudskog postupka on je ove godine osuđen na 22 godine i devet mjeseci zatvora. 

Operacija je pokrenuta u decembru 2019. godine između Italije, Njemačke, Holandije i Belgije, rasvijetlila je aktivnosti Ndrangete u Evropi i Južnoj Americi, posebno kada je u pitanju međunarodna trgovina drogom.

Po saopštenju policije Crne Gore juče, u međunarodnoj policijskoj akciji „Florida I“ uhapšeno je osam osoba u Crnoj Gori, a procesuirano 28 pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem 6,1 tone kokaina na transnacionalnom nivou. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga