Skip to main content


Hercegnovski mjuzikl: „San o Boki“ oda zlatnom tragu vremena
Mjuzikl je svojevrsni omaž kulturnim i umjetničkim stvaraocima i vizionarima Herceg Novog tokom XX vijeka, konačno i novskim oriđinalima.

Ideja je rođena u grupi entuzijasta, koji su u ljeto 2020. godine razvili viziju o mjuziklu, jer bi baš ta najzahtjevnija scenska forma najviše odgovarala nekadašnjem veselom duhu Grada, publici, turističkoj promociji Herceg Novog, ali i optimističkom uvjerenju „Bolje vrijeme će doći“!
Mjuzikl u četiri slike, sa čak 24 aktera na sceni, sa orkestrom na bini, dinamičnom pričom, plesnim numerama i poznatim domaćim i stranim, ali i specijalno komponovanim numerama, plijeni pažnju radnjom smještenom u jesen 1934. godine.
Na terasi i u svečanoj sali hotela „Boka“ miješaju se san i java, jedna lokalna svadbena svečanost i neizvjesnost oko iznenadnog dolaska kralja Aleksandra na putu za Marsej…

Kroz 90-minutnu priču saznajemo o duhu nekadašnjeg Herceg Novog, duhu koji grade osim znamenitog novskog gradonačelnika Mirka Komnenovića i uglednih mještana i slavni književnici Ivo Andrić i Miloš Crnjanski, Zuko Džumhur i Vojo Stanić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci