Izložba

Izložba na otvorenom „Novske tvrđave u očima djeteta“

Više od 200 individualnih i grupnih likovnih radova preškolaca i osnovaca, kao i polaznika obrazovne ustanove “Adriatic Novi School”, te NVO “Zrak sunca”, izloženo je u pješačkom dijelu Njegoševe ulice.
Više od 200 individualnih i grupnih likovnih radova preškolaca i osnovaca, kao i polaznika obrazovne ustanove “Adriatic Novi School”, te NVO “Zrak sunca”, izloženo je u pješačkom dijelu Njegoševe ulice.Likovni konkurs raspisao je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, u sklopu obilježavanja Dana evropske baštine.

Iz nadležnog sekretarijata su uručili zahvalnice svim ustanovama čiji su đaci i polaznici učestvovali, a kako je istakla sekretarka Ana Zambelić Pištalo, sam likovni konkurs bio je revijalnog karaktera, sa ciljem da se prikaže dječija percepcija novskih tvrđava.

Radovi će biti izloženi tokom narednih mjesec dana.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Dana evropske baštine u prethodnom periodu je održano i predavanje “Storija o novskim tvrđavama”, prikazan film “Tvrđava Boka”, te organizovana izložba u Njegoševoj ulici “Tvrđave Novog, nekad i sad”.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga