• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Javni izvršitelj Marko Đaković: „Postupak je sproveden u cjelosti zakonito, uz učešće stranaka u toku postupka“

reagovanje na tekst

Javni izvršitelj Marko Đaković: „Postupak je sproveden u cjelosti zakonito, uz učešće stranaka u toku postupka“

Povodom teksta prenijetog sa portala RTCG „Nepokretnosti prodate ispod cijene, javni izvršitelj prekršio zakon?“ na mejl adresu „Jadran Boke“ javio se javni izvršitelj Marko Đaković, njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.
Povodom teksta prenijetog sa portala RTCG „Nepokretnosti prodate ispod cijene, javni izvršitelj prekršio zakon?“ na mejl adresu „Jadran Boke“ javio se javni izvršitelj Marko Đaković, njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.„Objavili ste tekst na način kojim se narušava moj lični i profesionalni integritet, unaprijed me osuđujući na nezakonito kako navodite ,,postupanje“ bez ikakvih prethodnih provjera.

Naveli ste da nijesam odgovorio na upit Portala RTCG, koji mi je proslijeđen juče 14.10.2022.godine u 16:43h, što sam slučajno vidio van radnog vremena, na adresu koja nije moja službena adresa, već moj lični nalog na društvenoj mreži, preko kojeg ja nisam dužan odgovarati na ovakva pitanja, što bi trebali znati.

Sam čin pokazuje da je unaprijed smišljena objava teksta, bez moogućnosti mog službenog reagovanja.

Navedeni portal je bio dužan da se obrati Komori javnih izvršitelja,

Dalje se navodi, da postoji pritužba Komori javnih izvršitelja upućena prije tri dana, a ista mi nije službeno dostavljena na izjašnjenje, što je zakonska obaveza.

Zbog Vaših čitaoca, ukratko ću navesti dvije odluke Osnovnog suda u Herceg Novom, Posl.br. I.br. 19/22 od 22.08.2022.godine, i posl.br. I.24/22 od 22.08.2022.godine iz čije sadržine proizilazi da su stranke podnosile zahtjev za otklanjanje nepravilnosti u ovom pravcu, koji su odbijeni navedenim odlukama suda. (a čiji uvid možete zatražiti službenim putem), u smislu da čl. 177. ZIO-a, tačno definiše ko može biti učesnik u javnom nadmetanju, pa je više nego jasno da učesnik u nadmetanju ne može biti izvršni dužnik, niti njegov bračni drug.

Navodi da je cijeli postupak izgledao kao dobro ,,pripremljen i sproveden“ nedvosmilseno navodi čitaoca da sam kao javni izvršitelj na ovaj način imao namjeru da nekom privbavim korist, a nekom pričinim štetu, što je apsolutno neistinito, imajući u vidu podatak da dužnik duguje izvršnom povjeriocu po pravosnažnom rješenju iznos od 396,789.42 eura  za zakonskom zateznom kamatom počev od 21.10.2019 godine pa do konačne isplate, i da je upravo izvršni povjerilac preuzeo nepokretnosti a ne neko treće lice.

Postupak je sproveden u cjelosti zakonito, uz učešće stranaka u toku postupka.

Napominjem, da zakonitost rada javnih izvršitelja kontrolišu nadležni sudovi i kao i drugi nadležni organi, kroz prigovore stranaka, na koji način se ostaruje zaštita prava svih učesnika u postupku.

Nezamislivo je u današnje vrijeme, da novinari, na ovakav način, koriste slobodni medijski prostor kao poligon za objavu dezinformacija, neistina o radu javnih funkcionera, atakujući na ovaj način na cijeli pravni sistem a time i državu u cjelini.

Cijeli Vaš tekst i način na koji ste isti objavili, suprotno čl. 31. Zakona o medijima, a grubo kršeći čl. 34.i čl.39. istog zakona, smišljeno navodi čitaoca na zaključak da ja neprofesionalno i nezakonito obavljam izvršiteljsku djelatnost, što nije tačno, a čime mi se narušava ugled i nanosi šteta, pa ću u nastavku biti prisiljen da zaštitu svojih prava ostvarujem putem nadležnih organa“, navodi se u saopštenju javnog izvršitelja Marka Đakovića.

Podsjećamo portal „Jadran Boka“ je tekst „Nepokretnosti prodate ispod cijene, javni izvršitelj iz Herceg Novog prekršio zakon?“, prenio sa portala Javnog servisa Crne Gore.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga