LjEKARI TVRDE

Kafa može da nam produži život

Ispijanje dvije do tri šoljice kafe dnevno moglo bi se povezati s dužim životnim vijekom, pokazalo je novo istraživanje.
Ispijanje dvije do tri šoljice kafe dnevno moglo bi se povezati s dužim životnim vijekom, pokazalo je novo istraživanje.


Foto; Pixabay

U poređenju sa onima koji izbjegavaju kafu,  ljubitelji kafe imaju manji rizik od kardiovaskularnih bolesti, pokazalo je istraživanje.

Nalazi su primijenjeni na mljevene,  instant i beskofeinske varijante pića,  a istraživači sugerišu da bi konzumacija kafe trebalo da se smatra dijelom zdravog načina života.

Prema studiji, najveće smanjenje rizika uočeno je s dvije do tri šoljice dnevno.

Autor studije, profesor Peter Kistler s Instituta za istraživanje srca i dijabetesa Bejker u Australiji, rekao je: „U ovoj velikoj, opservacijskoj studiji, instant kafa i kafa bez kofeina bile su povezane s ekvivalentnim smanjenjem incidencije kardiovaskularnih bolesti i smrti od kardiovaskularnih bolesti ili bilo kojeg uzroka“.

Studija je ispitivala veze između vrsta kafe i srčanog ritma, kardiovaskularnih bolesti i koristeći podatke iz studije Biobank u Velikoj Britaniji, koja je za ispitanike odabrala odrasle osobe između 40 i 69 godina.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga