komunalno tivat

Komunalno Tivat očekuje i treći kamion za odvoz otpada

Nakon dva kamiona koja su stigla u Tivat, Komunalno doo nabaviće još jedan, rekao je Radio Tivtu direktor Društva, Vučeta Stanišić istakavši da je neophodna izmjena Plana javnih nabavki.


Foto: Radio Tivat

„Upravni odbor treba da uspostavi rad i donese te izmjene bez kojih se ne može ući u nabavku trećeg kamiona“, naglasio je. Stanišić koji  očekuje da će se to uskoro riješiti i taj kamion stići u Tivat.

U pitanju je manji polovni kamion za čiju nabavku je preostalo 60 hiljada eura. Inače Opština je za kupovinu tri kamiona izdvojila oko 300 hiljada eura.
„Ako bi bilo potrebno nešto preko 300 hiljada eura, razgovarali bi sa osnivačem, koji su zaista izašli u susret i imali razumijevanja opredjelivši sredstva za obnovu voznog parka, da dodaju i taj manji dio sredstava“.

Komunalnom su, od planirana tri, ranije stigla dva polovna specijalna vozila u vrijednosti 240 hiljada eura. U pitanju je kamion marke MAN za odvoz smeća sa nadgradnjom, kapaciteta 22 kubika, kao i Mercedosov abrol kiper sa kojim će odvoziti gabaritni otpad na deponiju na Cetinju, ali i mješoviti komunalni otpad koji se vozi na deponiju u Baru, rekao je Stanišić.

„Kamioni su u dosta dobrom stanju, prešli su vrlo malo kilometara. Godina proizvodnje kamiona za prikupljanje otpada je 2014., a Mercedosov abrol je 2013. U sklopu nabavke kamiona su i dva kontejnera kapaciteta po 32 kubika. Kontejneri imaju ceradu tako da bezbjedno i bez ikakvih rizika možemo da transportujemo  otpad“, istakao je direktor doo Komunalno.

Kamioni su kupljeni preko beeogardske firne JT2 Group, koja je na tenderu imala najbolju ponudu. Direktor Komunalnog je istakao da će uštediti na vremenu prilikom odvoza. Dok se jedna tura vozi, drugi kontejner će se puniti, a tako će se sačuvati i kamioni.

Nabavkom ovih kamiona značajno će obnoviti vozni park koji čine vozila različitih namjena i marki pa ih je zbog toga teže i održavati, naveo je direktor društva i podsjetio da je prosječna starost vozila u voznom parku preko 16 godina.

Uz ova dva kamiona, Komunalno raspolaže sa još dva velika kamiona za odvoz otpada nabavljena prije 4 godine, kao i pet manjih i dvije mini smećare namjenjene za odvoz otpada iz uskih ulica u višim gradskim zonama.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga