• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Koncerti Omladinskog orkestra furlanske filharmonije u okviru projekta „BRAVO, BRAVISSIMO“

Koncerti Omladinskog orkestra furlanske filharmonije u okviru projekta „BRAVO, BRAVISSIMO“
Prvi koncert biće održan u četvrtak 12. maja 2022.g. u Crkvi Svetog Duha, koncertnoj dvorani kotorske Muzičke škole „Vida Matjan od 20 sati.

Slijedećeg dana koncert će se održati u Muzičkoj sali Kulturnog centra. Početak je u 11h.

Ulaz je slobodan.

DUVAČKI KVINTET čine:Sonia Venzo, flauta, Gabriele Bressan, oboa, Francesco Cristante, clarinet, Florian Cason, horna, Alessandro Bressan, fagot

Na programu su djela Rosinija, Hindemitha i Farhasa.

Omladinski orkestar Furlanske filharmonije, jedini u Furlanijsko-Julijskoj krajini nastao je 2015.godine. Orkestar uključuje više od 150 muzičara starosti između 16 i 35 godina i svi instrumentalisti su porijeklom iz Regiona i učenici su muzičkih škola Furlanija-Julijske krajine, kao i najprestižnijih italijanskih i stranih akademija.

Orkestar se već može pohvaliti bogatom koncertnom djelatnošću i nastupima na nekim od najznačajnijih scena u regionu, ali i van regiona i u inostranstvu.

Od 2018. godine promoviše svoju sezonu koncerata, edukativnih i muzičkih projekata širenja, majstorskih kurseva i nekoliko uspješnih inovativnih projekata kao što su “Orchestra in connessione” („Orkestar u vezi“) i “Orchestra in Miniatura” ( „Orkestar u minijaturi“).

U okviru Furlanske filharmonije formirane su i kamerne grupe kao što su kvartet, septet i duvački kvintet.

Komponente kvinteta specijalizirale su se u najboljim međunarodnim i nacionalnim akademijama kao što su Muzička akademija u Bazelu (CH), Ia Fontis Hogeshoelen iz Tilburga (ND), akademija Teatra Alla Scala, muzička škola Fiesole i konzervatorijumi u Firenci i Padovi. Sarađuju ili trajno zauzimaju prestižne pozicije u raznim orkestrima kao što su Briselska filharmonija, Bamberški simfonijski orkestar, Elbphilarmonie orchestra, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Nacionalna akademija Santa Cecilia, Ljubljanska filharmonija, orkestar Verdi operskog teatra Trsta i Fvg orkestar. Neki od njih su već pokrivali ili imaju prestižne pozicije u međunarodnim orkestrima.

Pojedinačno su pohađali majstorske kurseve koje su držali renomirani učitelji među kojima su Nikolas Danijel, Omar Zoboli, Đorđo Mandolezi, Andrea Zuko, Hans van Den Zanden, Ginter Hogner, Fabricio Meloni, Kalogero Palermo i mnogi drugi.

Grupa stalno radi u okviru orkestra nastupajući na raznim koncertima, kontinuirano razvijajući obrazovne projekte posvećene lokalnim školama sa ciljem promovisanja muzičke kulture.

Partneri na projektu „Bravo bravissimo“ su JU Kulturni centar “Nikola Đurkovic” Kotor (Crna Gora), Association Des Agences De La Democratie Locale (Francuska), Municipio De Lousada (Portugal) i Theatro Aeroploio – Ena Theatro Giapiadia (Grčka), a nosilac čitave ideje je Udruženje Societa Musicale Orchestra e Coro San Marco iz ItalijeKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga