• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Kotor – ConsumeLess Plus: kako povećati atraktivnost turističke destinacije očuvanjem prirodnih resursa

Kotor – ConsumeLess Plus: kako povećati atraktivnost turističke destinacije očuvanjem prirodnih resursa
ConsumeLess model povećava atraktivnost i konkurentnost odredišta poticanjem očuvanja resursa područja.

Takva destinacija teži dobrobiti građana i posjetioca što je dodatna vrijednost za konkurentnost destinacije, naročito u današnjem vremenu obilježenom pandemijom Covid-19.

U uvodnom dijelu konferencije, prisutnima su se obratili: ispred Agencije za energiju i vodu vlade Malte (vodeći partner), Manuel Sapiano, ispred Opština Kotor Nebojša Ševaljević, potpredsjednik  Opštine Kotor.

O projektu i postignutim rezultatima su govorile ispred Ambiente Italia Srl, Marina Trentin i Tijana Vukasović, ispred kancelarije za međunarodne projekte Opštine Kotor.

Eudokia Balamou iz Turističke zajednice l’Arnaka-Kipar, Kristina Brščić, Upravni odsjek za turizam (IPTPO) iz Hrvatske, predstavili su dobrobiti koje su njihove zajednice imale od implementacije projekta.

U drugom dijelu panela, govorile su Julia Bonello, ispred Agencije za energiju i vodu o kapitalizaciji alata Consumless projekta u cilju startegije razvoja turizma. Ispred Euromed programa, prisutnima se obratila Borka Lješković, nacionalna kontakt osoba za Interreg Med Program u Crnoj Gori pri Kancelariji za evropske integracije.

U drugom panelu, govornici su prof. Ilija Morić sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i Filip Cicović, vlasnik Kotor Nest co-living space-a.

Razgovarali su o razvoju održivog turizma i o načinima njegovog unaprijeđenja.

U finalnom dijelu konferencije, potpisan je sporazum sa tri ugostitelja iz Kotora koji su ovom prilikom svečano dobili Consumless etiketu i na taj način se pridružili Consumless zajednici.

Ova konferencija je bila prilika da se veliki ciljevi proslave i naprave novi planovi za budućnost, zaključili su učesnici.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga