Skip to main content


Kotor – Održana komemorativna sjednica povodom smrti Dejana Adžića

Dugogodišnji generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG), Dejan Adžić, nakon kraće bolesti preminuo je u 62. godini života.
Dugogodišnji generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG), Dejan Adžić, nakon kraće bolesti preminuo je u 62. godini života.Povodom njegove smrti, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i Opština Kotor danas su u skupštinskoj sali Palate Bizanti održali komemorativnu sjednicu.

Nakon minuta ćutanja, prisutnima se obratio predsjednik Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, dr Đuro Marić, rekavši da je Dejan uz svoju familiju od najranijih nogu pripadao još jednoj porodici-porodici vaterpola.

“Kao dječak počeo je da druguje sa vaterpolom na bazenu u Kotoru i prošao sve selekcije matičnog kluba Primorac. Bio je reprezantativac mlađih selekcija nekadašnje Jugoslavije, a kao igrač, nastupao je za VK Crvena zvezda i VK BudvaSvoju strast prema vaterpolu nakon igračke karijere ispoljio je kao vaterpolo sudija. Vrlo brzo se našao na listi međunarodnih sudija. Nakon sudijske karijere postao je delegat i kontrolor suđenja. Bio je dugogodišnji generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza, a od 2018. godine obavljao je funkciju  komesara za vaterpolo takmičenja”, kazao je Marić, podvukavši da preranom smrću Dejana Adžića vaterpolo i plivačka organizacija gubi svog odanog funkcionera i kolegu.

Dejan Adžić je bio i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Dobrota I.

U ime Opštine Kotor, obratio se predsjednik Vladimir Jokić, naglasivši da je Adžić svojim društvenim i političkim djelovanjem ostavio dubok trag u gradu Kotoru. Podsjetio je da je funkciju odbornika u Skupštini opštine (SO) Kotor obavljao u tri mandata, te u više mandata bio predsjednik MZ Dobrota.

“Svima će nam faliti. Grad je ostao siromašniji, ne samo za jednog drušvenog radnika, radnika u vaterpolo savezu, bivšeg vaterpolistu, ostao je siromašniji za jedan široki osmijeh i za jednog dobrog čovjeka. Zbog toga i grad Kotor i ja lično ćemo ga uvijek pamtiti”, poručio je Jokić.
Kao član Demokratske partije socijalista (DPS), Dejan Adžić je bio odbornik u više saziva SO Kotor.
U ime Opštinskog odbora DPS-a obratio se predsjednik Neđeljko Moškov.

“Dejo je bio, osim dvodecenijskog članstva u opštinskom i izvršnom odboru i član glavnog odbora naše partije. Bio je iskreni i vatreni zgovornik crnogorske nezavisnosti i samobitnosti. Građanski i partijski aktivista, zdravog razmišljanja, sa kritičkim osvrtom. Volio je ovaj grad, svaki njegov kamen. Volio je naročito Dobrotu, Bruklin, a pomenuću i Rotor, ali nadasve je volio svoju djecu o kojima je neprestano i ponosno pričao. Dejo, danas je onako kako si ti volio – po kotorski, kako dolikuje, bez razlika i podjela da se oprostimo od tebe koji si nas sve ovdje prisutne podjednako volio i cijenio”, rekao je Moškov.

U ime porodice Adžić, prisutnima se obratio Dejanov sin Danilo.

“Riječi neke stvari ne mogu opisati. Tražiti krivca bezpotrebno je, naći utjehu nemoguće je. Jedno je sigurno – živio je punim plućima, bio je vedar, pozitivan i uvijek spreman da da savjet kada je najteže, ili da zbije šalu kada je najlaše. Kroz sport politiku i društveno socijalni rad obojao je mnoge živote najljepšim bojama, državu učinio ponosom, porodicu najsrećnijom na svijetu. Danas ta porodica je najtužnija. Svog oca, muža, brata, strica, ujaka, jedinstvenog i samo svog, prerano pratimo na vječni počinak”, naveo je on.

Povodom smrti Dejana Adžića telegrame saučešća uputili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, sa saradnicima.

Adžić će biti sahranjen sjutra u 16 časova na groblju Vrbice u Dobroti.

GalerijaKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare