Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj

Kotor-Opredjeljena sredstva za održavanje i očuvanje drvenih barki

Odlukom o budžetu Opštine Kotor za 2022. godinu su opredijeljena sredstva za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki. Na osnovu člana 4, Pravilnika o kriterijumima za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor broj 01-018/22-15810 od 12.09.2022. godine, Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj raspisao je Javni poziv za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor u 2022. godini.
Odlukom o budžetu Opštine Kotor za 2022. godinu su opredijeljena sredstva za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki. Na osnovu člana 4, Pravilnika o kriterijumima za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor broj 01-018/22-15810 od 12.09.2022. godine, Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj raspisao je Javni poziv za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor u 2022. godini.Shodno Pravilniku, Komisija za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor je na sjednici održanoj 12.10.2022. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor.

Očekujemo da će podrška za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki pomoći vlasnicima autentičnih plovila da se zaustavi smanjivanje fonda drvenih barki koje predstavljaju vrijednu kulturnu baštinu ovog podneblja, kao i da se unaprijedi i sam zanat izgradnje i održavanja istih.

Odluku možete pogledati na linku:

https://www.kotor.me/me/sekretarijat-za-razvoj-preduzetni%C5%A1tva-komunalne-poslove-i-saobra%C4%87aj/odluka—drvene-barke/

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga