Skip to main content


Krapović ugostiteljima: Sačuvajmo svako radno mjestoKrapović

„Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Skupštine usvojen predlog Zakona o PDV koji smo kandidovali moje kolege Tamara Vujović, Miodrag Lekić i Vladimir Martinović i ja, želim da sa Vama podijelim zadovoljstvo što je predložena mjera snižene stope PDV-a od 7 odsto na ugostiteljstvo usvojena jednoglasno u Parlamentu, što je nažalost rijedak slučaj u postojećim političkim okolnostima“, kazao je Dragan Krapović, poslanik Demokrata i predsjednik odbora za turizam u Skupštini Crne Gore.

Kako je istakao, pored potvrde ispravnosti odluke koju je donijela Skupština Crne Gore, jučerašnji dan je potvrda da poslanički klub „Mir je naša nacija“ (Demokrate-Demos) drži riječ i ispunjava ono što obeća građanima.

“Dakle upravo ova mjera je dio programa koji smo ponudili građanima na parlamentarnim izborima 2020-te godine,i sada je realizovana. Naravno, ona je došla na red nakon prioritetnih i socijalno ugroženih kategorija, dakle nakon što smo obezbjedili obeštećenje majkama kojima su oduzeta stečena prava, dječiji dodatak za svu djecu do 18-te godine u Crnoj Gori, kao i besplatne udžbenike svim osnovcima, većim platama radnicima i naravno većim penzijama penzionerima, većim staračkim naknadama itd. To je naš bilans za nepunih godinu i po ove vlasti”, kazao je Krapović.

On je pozvao ugostitelje da svi poštuju mjere i upute nadležnih organa.

“Na kraju, želim da Vas zamolim i ohrabrim da u ovu vrlo bitnu mjeru u godinama pred nama afirmišemo i poštujemo, a to ćemo najbolje uraditi tako što ćemo uredno izvršavati obaveze prema državi, tako što ćemo konstantno podizati  nivo konkurentnosti destinacije odmjerenom cjenovnom politikom, ali i novim investicijama i unapređenjima sektora ugostiteljistva, a iznad svega želja nam je da ova mjera pomogne da sačuvamo radna mjesta i unaprijedimo status radnika u ugostiteljstvu”, poručuje Krapović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare