Krivična prijava protiv izvršnog direktora „Vektra Boke“Hotel Plaža foto S. Kosić, Boka News

Službenici Uprave policije su tokom decembra podnijeli četiri krivične prijave protiv četiri osobe zbog sumnje da su djelima iz oblasti privrednog kriminala pričinili materijalnu štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 473.000 eura. Krivična prijava je podnijeta protiv P.M. (66) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo oštećenje povjerioca u produženom trajanju.

„On je, sumnja se, u svojstvu vršioca dužnosti izvršnog direktora AD „Vektra Boka“ iz Herceg Novog, tokom 2020. i 2021. godine, u trenutku kada su žiro računi navedenog privrednog subjekta bili u blokadi od strane više povjerilaca među kojima su Uprava prihoda i carina i Opština Herceg Novi, tačnije kada je navedeni privredni subjekt postao nesposoban za plaćanje, u namjeri da ošteti druge povjerioce dao nalog da se zaključi više ugovora o cesiji. Na osnovu tih ugovora, potraživanja koja je AD „Vektra Boka“ imala prema svojim dužnicima, P.M. je ustupio određenim povjeriocima navedenog privrednog subjekta i na taj način ih stavio u povoljni položaj u odnosu na ostale povjerioce. Prijavljeni P.M je u istom periodu, u istoj namjeri dao naloge i da se dio potraživanja koje je AD „Vektra Boka“ imala prema svojim dužnicima, a na osnovu zaključenih ugovora o cesiji, ustupe neosnovano drugom privrednom subjektu „Plaža Boka“ d.o.o. Herceg Novi čiji je osnivač AD „Vektra Boka“.

Obzirom da „Plaža Boka“ d.o.o. nije imala potraživanja prema AD „Vektra Boka“ a sve u namjeri da izigra ili ošteti povjerioce AD „Vektra Boke“, na taj način su oštećeni povjerioci AD „Vekra Boka“ u ukupnom iznosu od 466.028 evra“, pojasnili su u saopštenju Uprave policije.

Osim navedenog, krivične prijave su podnijete i protiv dvije osobe koje su izvršile krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, a protiv jedne osobe podnijeta je krivična prijava za krivično djelo falsifikovanje isprave.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga