Krivokapić se uzalud zahvaljivao: Crna Gora izvisila, ništa od hrvatskog kanaderaFoto: Ilustracija

Naime, načelnik Direktorata za vanredne situacije MUP-a Miodrag Bešović potvrdio je za Bokanews oko 14 sati da je iz Zagreba stigao negativan odgovor na zvanični zahtjev za asistenciju, koju je MUP oficijelnim kanalima u skladu sa bilateralnim sporazumom dviju država jutros poslao Hrvatskoj.

„Dobili smo odgovor da Hrvatska trenutno raspolaže sa samo tri “Canadaira” od kojih su im sada u operativnom stanju samo dva, te da zbog sopstvenih potreba i gašenja požara koje oni imaju na svojoj teritoriji, nisu u mogućnosti da izađu u susret našem zahtjevu“, kazao je Bešović.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić je sinoć na Twitteru objavio da je preko hrvatskog kolege Gorana Grlić-Radmana postigao da Hrvatska Crnoj Gori od danas stavi na raspolaganje jedan “Canadair” koji će gasiti požare u Boki.

Iako je bilo vrlo neizvjesno da će se to realizovati jer Hrvatska i sama ove godine kuburi sa neispravnošću polovine svoje flote od ukupno šest aviona tipa “CL-415T” sa kojima ta država raspolaže, ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore Adrijan Vuksanović (HGI) već je sinić pohitao da se u telefonskoj komunikaciji zahvali hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću na tome, kako je sinoć saopštila HGI, “što će “Canadair” iz Hrvatske gasiti požare u Boki Kotorskoj”.

Međutim, i pored Krivikapićevih obećanja i Vuksanovićeve preuranjeno izražene zahvale Plenkoviću, “Canadair” iz Hrvatske danas nije i neće stići u Boku.

U međuvremenu, vatrogasci u Boki ostali su i bez pomoći jedinog raspoloživog malog protivpožarnig aviona tipa “Air Tractor AT-802” crnogorskog MUP-a jer je taj avion nakon višečasovnog bacanja “vodenih bombi” na požarište iznad Kamenara, prekinuo dejstvo i odletio je za Podgoricu.

“Avion je morao prekinuti dejstvo jer po proceduri, nakon određenog vremena mora da ohladi motor i da ga pregledaju mehaničari. Nakon što to bude odrađeno i avion se dopuni gorivom, očekujemo da se taj vazduhoplov ponovno poslijepodne uključi u operacije gašenja požara“, kazao je Bešović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga