45. godina od osnivanja

KUD Boka sutra nastupa na Luštici i u Kotoru

U godini velikog jubileja – 45. godina od osnivanja, Kulturno-umjetničko društvo Boka nastavlja sa aktvnostima. Sutra su pred njihovim ansamblima dva nastupa.
U godini velikog jubileja – 45. godina od osnivanja, Kulturno-umjetničko društvo Boka nastavlja sa aktvnostima. Sutra su pred njihovim ansamblima dva nastupa.


Foto: KUD Boka

U naselju Luštica Bay za sutra je najavljen četvrti „Luštica Bay Festival jesenjih boja“, koji će biti održan na promenadi u Marina naselju od 12 do 16 sati. Splet folklornih igara, revija kostima u jesenjim bojama, radionica cirkuskih vještina i piratsko veče privući će pažnju svih posjetilaca, a pogotovo najmlađih, najavili su iz Luštica Bay. A u Kulturnom centru u Kotoru u 19 sati počinje Smotra dječjih folklornih ansambala U ORGANIZACIJI kud-A Nikola Đurković Kotor, koja će okupiti folkloraše iz bokeljskih klobova, Podgorice i Berana. Koordinatorka mlađih selekcija KUD-a Boka, Monika Trajčevska, za naš radio objašnjava:

“Za nastup na Festivalu jesenjih boja u Luštici Bay priprema se naš omladinski ansambl, a dječji ansambl sutra veče nastupa na Smotri dječjih folklornih ansambala u Kotru. Intenzivno radimo sa svim uzrastnim kategorijama I pripremamo se za veliko finale u ovoj intenzivnoj godini. A to je cjelovečernji koncert koji ćemo održati u Velikoj Sali Centra za kulturu Tivat 26.novembra.”

Dok pripremaju rođendanski koncert, koji je na programu u okviru Novembarskih dana, u KUD-u Boka rade na još jednoj publikaciji.

“Ove godine imamo još jedan mali jubilej. Pet godina od kad izdajemo naše godišnje novine. To je prilika da na jednom mjestu saberemo sve što smo radili tokom godine, ali i da djeca nešto novo saznaju i nauče,” kaže Trajčevska.

Koncert kojim su započeli aktivnosti u 45.godini rada- spektakl organizovan u Centru za kulturu u martu, fascinirao je publiku, te našim folklorašima neće biti lako da prevaziđu same sebe. U društvu vjeruju da će se publika ponovo odazvati u velikom broju i nadaju se da će sa koncerta izaći zadovoljni, sa osmjehom na licima, jer su u svom gradu još jednom imali priliku da uživaju u tradiciji, ali na novi i drugačiji način.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga