Centar za kulturu Tivat

“Lutka sa kreveta broj 21” večeras pred tivatskom publikom

Pozorišna predstava “Lutka sa kreveta broj 21”, rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Kulturnog centra Pančeva, BeoArt2015 Beograd i Saveza dramskih umetnika Vojvodine, biće odigrana večeras u 20 časova u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat.
Pozorišna predstava “Lutka sa kreveta broj 21”, rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Kulturnog centra Pančeva, BeoArt2015 Beograd i Saveza dramskih umetnika Vojvodine, biće odigrana večeras u 20 časova u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat.Tekst koji je pisan prije skoro pet decenija, majstorski je rukopis Đorđa Lebovića, a adaptaciju „Lutke sa kreveta broj 21“ je uradila Ana Đorđević, režirao je Slobodan Branković, a dramaturškinja predstave je Nikolina Đukanović, a scenografkinja i kostimografkinja Minja Poljak.

Uloge tumače: Jasmina Večanski Kujundžić, Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov i Marko Marković.

Predstava donosi priču o Vilmi, bivšoj logorašici „Kuće lutaka“, njenom životu, izborima i dilemi da li progovoriti ili ćutati o zločinu… Bilo je to davno, u logoru smrti, u „Kući lutaka“ kojom je komandovao esesovac… Dug put od pakla do života prešla je „lutka“ Vilma, danas sredovječna žena. Otkrije li danas duboko intimnu tajnu, neće presuditi samo bivšem esesovcu nego i sebi…Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga